Több mint száz Hemingway-hasonmás egy rakáson

Elkezdődött csütörtökön Key Westben a 41. Hemingway-hasonmásverseny. Idén a híres amerikai író 135 szakállas mása pályázik a címre.

Forrás: MTI2022. 07. 22. 12:18
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Key West-i Hemingway-napok részeként megszervezett verseny kezdetét hagyományosan Hemingway július 21-i születésnapjára időzítették.

Az író az 1930-as években élt és alkotott a floridai szigeten, egyebek mellett az Akiért a harang szól című regényét is ott írta.

A hasonmások csütörtök este a Sloppy Joe’s Bar színpadán vonultak fel a korábbi győztesekből álló zsűri előtt. Hemingway gyakran iszogatott ebben a bárban barátaival.

A hasonmások többségének olyan szakálla volt és úgy öltözködött, mint utolsó éveiben a Papának becézett író. Egy csoportjuk csütörtökön reggel segített visszaengedni a tengerbe egy 83 kilogrammos megmentett teknőst. Az egy véletlen egybeesés folytán szintén Papának elnevezett teknős halászzsinórokba tekeredett a sziget Sombrero Beach partszakaszánál.

A hasonmásverseny második fordulóját pénteken tartják, a győztest szombat este hirdetik ki.

Szerdán este kihirdették a Lorian Hemingway Novellapályázat győztesét is. Missouri állambeli St. Louisból származó Nick Henke A Lot of Carrefours című írása 775 amerikai és nemzetközi pályaművet utasított maga mögé. A győztest Ernest Hemingway unokája választotta ki.

A Hemingway-napok vasárnap zárulnak. Addig még a spanyol bikafuttatások mintájára rendezett, műbikákkal megtartott bikafuttatás és a Key West Marlin Tournament elnevezésű horgászverseny is várja a közönséget.

Borítókép: Ernest Hemingway a Pilar névre keresztelt hajóján 1950 körül (Fotó: Wikipedia)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.