Az egyik leghatékonyabb kalóriaégető sport: az úszás

Az egyik legnépszerűbb szabadidős sport az úszás, mert a test valamennyi izmát megmozgatja, az egészségre is jó hatással van, kalóriaégetéshez pedig a szárazföldi edzést is helyettesítheti – olvasható a CsupaSport cikkében.

Forrás: CsupaSport2022. 08. 24. 11:23
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Akár egyedül, akár barátokkal, nem bánja meg, hogy ezt a sportot választotta.

1. Átmozgatja a teljes testet

Az úszás a test valamennyi izmát igénybe veszi, pláne, ha mellen vagy pillangózva tempózunk. Ráadásul a vízben elvégzett edzés erősebbé teszi a testet, harminc perc úszás negyvenöt perces szárazföldi tréninggel ér fel.

2. Nyugtat, ellazít

Akár a munka, akár a magánélet miatt stresszelünk, az úszás nagyon jó gyógymód. Ha aktívan töltünk fél órát a medencében, csökkentjük a stresszt, a szorongást, javítjuk a közérzetet, és még az alvásra is pozitív hatást gyakorol.

3. Égeti a kalóriát

Az úszás az egyik leghatékonyabb módja a kalóriaégetésnek. Fél óra kellemes tempójú úszással kétszáz kalóriát is elégethetünk, vagyis kétszeresét, mint amennyit ugyanennyi idő alatt gyaloglással. Az intenzívebb úszás felér egy futó- vagy kerékpáredzéssel.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)
 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.