Irodalmi, zenei programok a szekszárdi Művészetek Fesztiválján

Irodalmi, zenei programokkal, több Tolna megyei kötődésű előadóval várja a közönséget a Művészetek Fesztiválja Szekszárdon, amelyet szeptember 9. és 11. között rendeznek a Babits Mihály Kulturális Központban és a Művészetek Házában.

Forrás: MTI2022. 09. 06. 11:15
BECK Zoltán
Orfû, 2019. június 22. Beck Zoltán, a 30Y frontembere a zenekar koncertjén a Fishing On Orfû fesztivál harmadik napján, 2019. június 21-én. MTI/Sóki Tamás Fotó: Sóki Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Tolna Megyei Önkormányzat tájékoztatása szerint a program első napján, pénteken Megyeri János szobrászművész a Tolna megyei kötődésű Lázár Ervin egyik legnépszerűbb meséjének, a Négyszögletű kerek erdőnek a szereplőit megformáló, életnagyságú figuráiból nyílik kiállítás a kulturális központ előterében. Délután Simon Márton költő, slammer tart rendhagyó irodalomórát, Nyári Krisztián irodalomtörténésztől Tolna megyei írókat is felidéző előadást hallhat a közönség.

Este a Kaláka, valamint Másnap címmel Beck Zoli és Szűcs Krisztián ad koncertet, a két alternatív zenész Cseh Tamás és Csengey Dénes közös – a 80-as évek felvételein meg nem jelent – dalait adja elő. A Művészetek Házában – a fiatalon a szekszárdi zeneiskolában tanult – Tóth Viktor jazz szaxofonos rendhagyó koncerten játszik.

Szombaton mások mellett Hrutka Róbert lép színpadra a Libikóka című zenés irodalmi produkcióval, Adorjáni Bálint – a Qualitons együttes tagjaival – Robert Capa által, illetve róla írt szövegeket ad elő. A Capa-esttel egyidőben a tolnai származású Tóth János operatőr 1982-es rövidfilmjeit vetítik le, ezt megelőzően a hazai filmélet szereplői beszélgetésen idézik fel a 2019-ben elhunyt nemzet művészét.

Vasárnap többek között a Varidance táncszínház János Vitéz című „tánckölteményét”, Rubányi Anita és a Szekszárdi Gitárkvartett Babits-estjét, illetve a gyönki származású költő, Sohonyai Attila felolvasó estjét hallgathatják meg az érdeklődők.

A fesztivált az önkormányzat helyi identitást erősítő projektjének részeként rendezik meg.

Borítókép: Beck Zoltán, a 30Y frontembere a zenekar koncertjén a Fishing On Orfű fesztivál harmadik napján, 2019. június 21-én. (Fotó: MTI/Sóki Tamás)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.