Élőben izgulhatjuk végig a VII. Nemzeti VERSeny döntőjét

Élőben lesz nézhető a Nemzeti VERSeny döntője október második hétvégéjén a Nemzeti Színházban – közölte a Magyar Versmondók Egyesülete az MTI-vel.

Forrás: MTI2022. 10. 01. 14:16
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Színház és a Magyar Versmondók Egyesülete évente meghirdeti határokon átívelő, felmenő rendszerű versmondó és versklip versenyét, a Nemzeti VERSenyt, valamennyi korosztály számára, az anyaországban, a Kárpát-medencében, szerte Európában és az óceánon túl, minden nem hivatásos magyar versmondó részére. A verseny elsődleges célja a hagyományos vers- és prózamondó találkozó mellett a klasszikus és kortárs költészet újszerű tolmácsolása, a költészet és a versmondás népszerűsítése, a magyar nyelv tisztaságának és sokszínűségének felvonultatása a költészet által, és a kulturális identitás erősítése – olvasható a Magyar Versmondók Egyesületének hivatalos oldalán.

A zsűri tagjai a Nemzeti Színház és a Magyar Versmondók Egyesületének művészei, szakemberei: Bakos-Kiss Gábor színművész, Lutter Imre előadóművész, producer, Szabó László kommunikációs szakember, Szűcs Nelli színművész és Wiegmann Alfréd rendező.

A verseny összesen háromfordulós. Az első fordulóban a jelentkezőknek videót kellett beküldeniük saját, rögzített versmondásukról. A második fordulóba továbbjutóknak videóklipet kellett készíteniük. Az utolsó, harmadik forduló egyben a döntő is, melyet élőben követhetünk a Nemzeti Színházban október 8-án és 9-én.

Borítókép: A VERSeny zsűrije (Fotó: Facebook)

 


 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.