időjárás 5°C Virgil 2022. november 27.
logo

Élőben izgulhatjuk végig a VII. Nemzeti VERSeny döntőjét

Forrás: MTI
2022.10.01. 14:16 2022.10.01. 14:31
Élőben izgulhatjuk végig a VII. Nemzeti VERSeny döntőjét

Élőben lesz nézhető a Nemzeti VERSeny döntője október második hétvégéjén a Nemzeti Színházban – közölte a Magyar Versmondók Egyesülete az MTI-vel.

A Nemzeti Színház és a Magyar Versmondók Egyesülete évente meghirdeti határokon átívelő, felmenő rendszerű versmondó és versklip versenyét, a Nemzeti VERSenyt, valamennyi korosztály számára, az anyaországban, a Kárpát-medencében, szerte Európában és az óceánon túl, minden nem hivatásos magyar versmondó részére. A verseny elsődleges célja a hagyományos vers- és prózamondó találkozó mellett a klasszikus és kortárs költészet újszerű tolmácsolása, a költészet és a versmondás népszerűsítése, a magyar nyelv tisztaságának és sokszínűségének felvonultatása a költészet által, és a kulturális identitás erősítése – olvasható a Magyar Versmondók Egyesületének hivatalos oldalán.

A zsűri tagjai a Nemzeti Színház és a Magyar Versmondók Egyesületének művészei, szakemberei: Bakos-Kiss Gábor színművész, Lutter Imre előadóművész, producer, Szabó László kommunikációs szakember, Szűcs Nelli színművész és Wiegmann Alfréd rendező.

A verseny összesen háromfordulós. Az első fordulóban a jelentkezőknek videót kellett beküldeniük saját, rögzített versmondásukról. A második fordulóba továbbjutóknak videóklipet kellett készíteniük. Az utolsó, harmadik forduló egyben a döntő is, melyet élőben követhetünk a Nemzeti Színházban október 8-án és 9-én.

Borítókép: A VERSeny zsűrije (Fotó: Facebook)

 


 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.