Így készítsük el:
1. Melegítsük elő a sütőt 160 Celsius-fokra és béleljük ki a tepsit sütőpapírral.
2. Egy nagy tálban habverővel keverjük össze a mandulalisztet, édesítőszert, kókuszlisztet, gyömbért, fahéjat, sütőport, útifűmaghéjat, sót és szegfűszeget.
3. Keverjük hozzá a tojást, a kókuszolajat, melaszt és a vaníliakivonatot, amíg szépen össze nem áll.
4. Osszuk a tésztát két részre. Két réteg sütőpapír közé fektetve nyújtsuk ki körülbelül fél centi vastagságúra őket.
5. Váguk ki szabad kézzel vagy formákkal a kívánt figurákat, majd mehetnek is a sütőbe a kész művek 20 percre. Akkor lesz jó, ha szép aranybarnára sül, tapintásra pedig már szilárd lesz.
6. Öt percig hagyjuk a tepsiben hűlni, majd tegyük át egy rácsos felületre, és várjuk meg, amíg teljesen kihűlnek!
Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.
Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)