időjárás 5°C Vilma 2022. december 5.
logo
A kihívásokkal teli időszak ellenére újranyitott a gyönyörűen megújult Fagus Hotel a Lővérekben

Négycsillagos kényeztetés Sopronban + képgaléria

Bertók T. László
2022.11.14. 07:41 2022.11.14. 10:30
Négycsillagos kényeztetés Sopronban + képgaléria

Közismert, hogy a rezsiköltségek drámai emelkedésének egyik legjobban kitett ágazat az idegenforgalmi. A welness szállodák különösen nincsenek könnyű helyzetben, hiszen a négy csillag a hideg évszakokban is kellemesen meleg helyiségeket, melegvizes medencéket, gőzfürdők és szaunák változatos kínálatát feltételezi, miközben az árak mértéktelen emelése a látogatók elvesztését vonná maga után. Főhet tehát a fejük a szállodamenedzsereknek mostanság, és sajnos az utóbbi időben számos szállodabezárásról is olvashattunk.

Ilyen körülmények között üdítő kivétel a soproni Fagus Hotel azzal, hogy kétéves felújítása után idén augusztusban, tehát egy nehéznek ígérkező időszak elején nyitotta újra kapuit. A Lővérekben (amely Sopron „Normafája” és „Zugligete”) lévő 144 szobás, modern szálloda vendégvonzó képességét mutatja, hogy október végi ottjártunkkor teltházzal üzemelt, és a recepciós elmondása szerint a foglalások alapján nem is valószínű, hogy ez változni fog a közeljövőben. A vendégek jelenleg kétharmadrészt hazánk fiai, a többiek jellemzően osztrákok és csehek.

A szobák mindegyikéhez kisebb-nagyobb terasz tartozik, ahonnan a Lővérek sétányokban, kerékpáros útvonalakban és kilátókban gazdag ligeterdejére nyílik kilátás. 

A szálloda szolgáltatásai támogatják az aktív kikapcsolódásra vágyó vendégeket éppúgy, mint a kerekesszékkel, gyerekekkel vagy társállatokkal érkezőket. „Kisállat” korlátlanul jöhet, és bár nincsen méretkorlát, azért állítólag a vendégek pontosan értik, hogy egy bernáthegyi fogadására a süppedő padlószőnyeges négycsillagos hotel nincs felkészülve.

A szaunaszinten alapfelszereltségű fitneszterem található, de a szálloda parkjában is találtunk néhány szabadtéri „kondigépet”. Edzés után aligha létezik kellemesebb dolog egy masszázsnál, amelyre a hotelben szintén van lehetőség. Az ünnepi és iskolaszüneti időszakokban mediátorlányok segítik a felnőttek kikapcsolódását azzal, hogy játszóházi és kézművesfoglalkozásokkal kötik le az erre nyitott gyerekeket. 

A szálloda alsó két szintjén találjuk meg a melegvizes élmény-, úszó- és gyerekmedencéket megannyi fekhellyel, továbbá a szaunavilágot, amely kiemelkedően sokféle élvezetet kínál (finn-, infra- és aroma szaunákat, gőzkabint, fűtött épített pihenőhelyeket, jégkutat és dézsás zuhanyokat). A szaunafelöntésekre be kell jelentkezni. Az Ördög szauna nevével is sejteti, hogy csak az igazán bevállalós – vagy ha úgy tetszik, ínyenc – fürdővendégeknek ajánlható.

Egy idegenforgalmi szolgáltatás megítélésénél alapvető szempont a gasztronómiai kínálat. A Fagus Hotel Evergreen étterme a svédasztalos reggelikre, vacsorákra, illetve igény szerint konferenciaebédek lebonyolítására összpontosít. Ebédelni a’la carte a Lobby bárban lehet. Utóbbira szemlátomást mérsékelt az igény, mivel sok vendég, miután kiélvezte a welness-lehetőségeket, inkább a környék gazdag programkínálatából választ magának napközbeni elfoglaltságot. 

Sokan gyalog vagy a szállodától bérelt kerékpárokkal barangolják be a Lővérek sétányait, számosan kocogva élvezik a jó levegőt. Megint mások Sopron varázslatos belvárosa felé veszik az irányt, amely a maga gazdag idegenforgalmi és gasztronómiai kínálatával szintén megannyi programlehetőséggel szolgál. 

A természetbarátok számára jó ötlet felkeresni a Fertő-Hanság Nemzeti Parkot is, bár ezt nem elsősorban a késő őszi, illetve téli, hanem inkább a vegetációs időszakra érdemes időzíteni, miként a családoknak a közeli kalandparkok is inkább jó időben jelenthetnek opciót. 

A téli idényben inkább a fertődi Esterházy-kastély felkeresése, illetve a soproni borvidék bortúrái kínálnak vonzó programalternatívát, bár őszintén szólva a belsőépítészeti értékeiben is figyelemreméltó szálloda eleve annyiféle módon kényezteti a vendégeit, hogy azt szabályosan bűn nem kiélvezni. Az egész napos pihenésben megfáradt vendég számára mi sem lehet napzárásként kellemesebb, mint a hangulatos Moonlight bárban, kellemes élőzene mellett partnerünkkel koccintani.

Borítókép: Fagus Hotel Conference & Spa (Forrás: Facebook/Fagus Hotel Conference & Spa)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.