Négycsillagos kényeztetés Sopronban + képgaléria

A kihívásokkal teli időszak ellenére újranyitott a gyönyörűen megújult Fagus Hotel a Lővérekben.

2022. 11. 14. 7:41
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közismert, hogy a rezsiköltségek drámai emelkedésének egyik legjobban kitett ágazat az idegenforgalmi. A welness szállodák különösen nincsenek könnyű helyzetben, hiszen a négy csillag a hideg évszakokban is kellemesen meleg helyiségeket, melegvizes medencéket, gőzfürdők és szaunák változatos kínálatát feltételezi, miközben az árak mértéktelen emelése a látogatók elvesztését vonná maga után. Főhet tehát a fejük a szállodamenedzsereknek mostanság, és sajnos az utóbbi időben számos szállodabezárásról is olvashattunk.

Ilyen körülmények között üdítő kivétel a soproni Fagus Hotel azzal, hogy kétéves felújítása után idén augusztusban, tehát egy nehéznek ígérkező időszak elején nyitotta újra kapuit. A Lővérekben (amely Sopron „Normafája” és „Zugligete”) lévő 144 szobás, modern szálloda vendégvonzó képességét mutatja, hogy október végi ottjártunkkor teltházzal üzemelt, és a recepciós elmondása szerint a foglalások alapján nem is valószínű, hogy ez változni fog a közeljövőben. A vendégek jelenleg kétharmadrészt hazánk fiai, a többiek jellemzően osztrákok és csehek.

A szobák mindegyikéhez kisebb-nagyobb terasz tartozik, ahonnan a Lővérek sétányokban, kerékpáros útvonalakban és kilátókban gazdag ligeterdejére nyílik kilátás. 

A szálloda szolgáltatásai támogatják az aktív kikapcsolódásra vágyó vendégeket éppúgy, mint a kerekesszékkel, gyerekekkel vagy társállatokkal érkezőket. „Kisállat” korlátlanul jöhet, és bár nincsen méretkorlát, azért állítólag a vendégek pontosan értik, hogy egy bernáthegyi fogadására a süppedő padlószőnyeges négycsillagos hotel nincs felkészülve.

A szaunaszinten alapfelszereltségű fitneszterem található, de a szálloda parkjában is találtunk néhány szabadtéri „kondigépet”. Edzés után aligha létezik kellemesebb dolog egy masszázsnál, amelyre a hotelben szintén van lehetőség. Az ünnepi és iskolaszüneti időszakokban mediátorlányok segítik a felnőttek kikapcsolódását azzal, hogy játszóházi és kézművesfoglalkozásokkal kötik le az erre nyitott gyerekeket. 

A szálloda alsó két szintjén találjuk meg a melegvizes élmény-, úszó- és gyerekmedencéket megannyi fekhellyel, továbbá a szaunavilágot, amely kiemelkedően sokféle élvezetet kínál (finn-, infra- és aroma szaunákat, gőzkabint, fűtött épített pihenőhelyeket, jégkutat és dézsás zuhanyokat). A szaunafelöntésekre be kell jelentkezni. Az Ördög szauna nevével is sejteti, hogy csak az igazán bevállalós – vagy ha úgy tetszik, ínyenc – fürdővendégeknek ajánlható.

Egy idegenforgalmi szolgáltatás megítélésénél alapvető szempont a gasztronómiai kínálat. A Fagus Hotel Evergreen étterme a svédasztalos reggelikre, vacsorákra, illetve igény szerint konferenciaebédek lebonyolítására összpontosít. Ebédelni a’la carte a Lobby bárban lehet. Utóbbira szemlátomást mérsékelt az igény, mivel sok vendég, miután kiélvezte a welness-lehetőségeket, inkább a környék gazdag programkínálatából választ magának napközbeni elfoglaltságot. 

Sokan gyalog vagy a szállodától bérelt kerékpárokkal barangolják be a Lővérek sétányait, számosan kocogva élvezik a jó levegőt. Megint mások Sopron varázslatos belvárosa felé veszik az irányt, amely a maga gazdag idegenforgalmi és gasztronómiai kínálatával szintén megannyi programlehetőséggel szolgál. 

A természetbarátok számára jó ötlet felkeresni a Fertő-Hanság Nemzeti Parkot is, bár ezt nem elsősorban a késő őszi, illetve téli, hanem inkább a vegetációs időszakra érdemes időzíteni, miként a családoknak a közeli kalandparkok is inkább jó időben jelenthetnek opciót. 

A téli idényben inkább a fertődi Esterházy-kastély felkeresése, illetve a soproni borvidék bortúrái kínálnak vonzó programalternatívát, bár őszintén szólva a belsőépítészeti értékeiben is figyelemreméltó szálloda eleve annyiféle módon kényezteti a vendégeit, hogy azt szabályosan bűn nem kiélvezni. Az egész napos pihenésben megfáradt vendég számára mi sem lehet napzárásként kellemesebb, mint a hangulatos Moonlight bárban, kellemes élőzene mellett partnerünkkel koccintani.

Borítókép: Fagus Hotel Conference & Spa (Forrás: Facebook/Fagus Hotel Conference & Spa)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.