Ez lehet a legfinomabb hagymás bab, amit valaha kóstolt

Ez a kiadós és ízletes egytálétel nem véletlenül vált Bud Spencer nagy kedvencévé a Piedone-filmekben – írja az Origó cikkében.

Forrás: origo.hu2020. 11. 09. 14:20
null
Forrás: YouTube
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az a jó benne, hogy gyorsan készen van és laktató is. Készítsük el ezt a receptet, szerintünk még Piedone is megnyalná mind a tíz ujját utána.

Hagymás bab

Hozzávalók:

  • 200 ml víz
  • 2 db csípős babkonzerv
  • fél szál házi kolbász
  • 3 db hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál pirosarany
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 paradicsom
  • 1 teáskanál csípős gulyáskrém
  • só és bors ízlés szerint
  • zsír
  • Elkészítés:

  • Olvasszuk fel a szírt egy serpenyőben, majd pirítsuk meg rajta a felkockázott hagymát.
  • Pirítsuk meg rajta az apróra vágott fokhagymát is, aztán szórjuk bele a felkarikázott kolbászt.
  • Pirítsuk még, majd mehet hozzá a bab és a fűszerek.
  • Jól keverjük össze.
  • Öntsük hozzá a vizet, hagyjuk rotyogni, amíg besűrűsödik.
  • Már fogyaszthatjuk is!
  • Az eredeti bejegyzést IDE KATTINTVA érheti el.

    Hogyan hatnak hangulatunkra a különböző ételek?

    Valóban vannak olyan élelmiszerek, pontosabban összetevők, amik joggal sorolhatók a hangulatjavító ételek kategóriájába. Ugyanis hatással vannak a hangulatunkra, vagyis az idegrendszerre!

    A fehérjék aminosavakból állnak, amik elengedhetetlenek az idegrendszer megfelelő működéséhez. Az agyban található bizonyos anyagok közül, amik az információ áramlásáért felelnek, jó néhány aminosavakból keletkezik. Tehát az aminosavak (fehérjék) hiányos fogyasztása ezeknek az anyagoknak az elégtelen termelődéséhez vezethet, ez pedig összefüggésbe hozható egyes pszichiátriai, idegrendszeri betegségek kialakulásával.

    Az összes aminosav csakis állati eredetű termékekben található meg, például sajtban, tejben, húsban, tojásban.

    A növényi eredetű fehérjeforrások nem tartalmaznak minden aminosavat, vagyis inkomplett fehérjeforrások. Így tisztán növényi étrend esetén fennáll a lehetősége egy-egy aminosav hiányos bevitelének. Ezért fogyasszunk változatosan fehérjeforrásokat, hiszen ezzel is támogathatjuk agyunk egészségét. Ha esetleg vegán módon étkezünk, akkor alaposan nézzünk utána a fehérjék jó kombinálásának, illetve kérjük dietetikus segítségét.

    Tovább

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.