Hackerek áldozatává válhat, ha ezt az erényövet használja

Hónapokra is rázárható a viselőjére a bizarr eszköz.

Forrás: origo.hu2020. 10. 10. 14:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt években több alkalommal is nagy visszhangot kaptak az okosnak titulált szexuális segédeszközök drámai sebezhetőségei, a hackerek egyes esetekben átvehették felettük az irányítást, máskor pedig kémkedhettek a használóik után. Most újabb lélegzetelállító felfedezéssel álltak elő a PenTestPartners és az IoD biztonsági kutató cégek: távolról meghackelhető a kínai Qiui startup Cellmate okos erényöve.

A termék pont arra való, mint sejthető: megakadályozza a viselője számára a szexuális aktusok létesítését, vagy legalábbis a hímvesszőjüket biztosan nem vehetik ehhez igénybe a viselése közben. A kütyü érdekessége, hogy kizárólag egy mobilalkalmazáson keresztül lehet nyitni és csukni a zárszerkezetét, ráadásul erre a viselőik akár távolról is lehetőséget adhatnak a partnereik számára. A termék Bluetooth segítségével csatlakozik a tulajdonosának mobiljához.

Sajnos a Qiui nem volt képes megfelelő védelemmel ellátni a Cellmate online szolgáltatását, így a hackerek a közelmúltig képesek lehettek volna kilopni viselőik felhasználói neveihez, jelszavaihoz, e-mail-címeihez, telefonszámaihoz, barátlistáihoz, vagy akár a GPS-koordinátáihoz hasonló információkat.

Fotó: YouTube

Ami ennél is kellemetlenebb, hogy a támadók a mai napig képesek távolról parancsokat küldözgetni az interneten keresztül az okos erényövnek, így kedvükre zárhatják és nyithatják azt.

Sőt, a kütyü lehetőséget ad a feloldhatatlan zárolásra, ilyenkor az előre meghatározott időn keresztül – akár hónapokon át (!) – nem lehetséges levenni az erényövet. A mobilappja nem fogja ezt megengedni, másodlagos nyitási lehetőség pedig nincs.

Ha ez megtörténik, akkor csak az erényöv fizikai szétbontásával lehet kiszabadítani belőle a viselője túszul ejtett hímvesszőjét. Nem világos, hogy a csináld magad barkácsolásban kevésbé jeleskedőknek ehhez orvost vagy tűzoltót érdemes-e hívniuk, de a brit lánglovagok például kenyérpirítóba szorult péniszt már szabadítottak ki a múltban.

További részleteket az alábbi linkre kattintva érhet el.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.