Háromnapos programsorozat lesz a pünkösdi hétvégén a Gemencben

A gemenci erdei vasúton egyéves szünet után a felújított Rezét gőzös is közlekedik.

Forrás: Mediaworks/haon.hu2021. 05. 18. 11:44
null
Háromnapos programsorozattal várja a közönséget a Gemenc Zrt. a pünkösdi hétvégén Forrás: Ujvári Sándor/MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Háromnapos programsorozattal várja a közönséget a Gemenc Zrt. a pünkösdi hétvégén, a gemenci erdei vasúton egyéves szünet után a felújított Rezét gőzös is közlekedik.

A Pörbölyi Ökoturusztikai Központban kézműves játékok, kiállítás, vezetett gyalogtúra, lovas fogatozás, kürtőskalács, méz- és lekvárkülönlegességek várják a kirándulókat.

Az erdei vasúton naponta öt szerelvény közlekedik Pörböly és Lassi állomás között, napi két alkalommal pedig gőzmozdony vontatású nosztalgiaszerelvény is elindul.

Háromnapos programsorozattal várja a közönséget a Gemenc Zrt. a pünkösdi hétvégén
Fotó: Ujvári Sándor/MTI

Mindhárom napon szabadon látogatható a vadmegfigyelő, a Gemenc kincsei című kiállítást védettségi igazolvánnyal lehet megnézni.

Vasárnap szervezik meg a Kerülj erdőt erdésszel! című gyalogtúrát, amely a gemenci erdőt, az erdészek munkáját ismerteti meg a résztvevőkkel, hétfőn délelőtt 11 és délután 3 óra között öt alkalommal indulnak lovas fogatok az ökoturisztikai központtól.

Az eredeti cikket IDE kattintva olvashatják!

Öt kategóriában lehet nevezni a balatoni borok versenyére

Öt kategóriában lehet nevezni a balatoni régió borászainak versenyére; a bírálat június 11-én lesz Balatonfüreden, a díjátadót július elején tartják.

– A versenyfelhívást a napokban kapják meg a hegyközségek, június első két napján pedig leadhatják a mintát a jelentkezők. A korábbi években mintegy 150 mintát neveztek a megmérettetésre, idén ennél többre számítanak – mondta el versenyt szervező Balatoni Szövetség titkára, Fabacsovicsné Kovács Krisztina.

Öt kategóriában hirdet majd helyezést a szakmai zsűri. Fehér-, vörös-, rozé-, desszert- , valamint pezsgő-gyöngyözőborokkal lehet nevezni.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.