időjárás 22°C Orbán 2022. május 25.
logo

Orbán Viktor: A rezsit megvédjük, az extraprofitot elvonjuk + videó

Sírnivaló, amit Szilágyi György Jobbik-alelnök mondott…

Fricz Tamás
2022.05.11. 14:33 2022.05.11. 15:18
Sírnivaló, amit Szilágyi György Jobbik-alelnök mondott…

Ma már szinte mindenki értesült arról, hogy mi történt, (jogilag) pontosabban mi történhetett Ököritófülpösön…

Tudjuk, hogy a kiváló párt, a Rosszabbik vezérkara néhány hónapja a Szabolcs-Szatmár megyei községben elit disznótort tartott, ahol Szilágyi György alelnök 24 éves élettársát a feltételezések szerint Földi István, a párt egykori kocsordi polgármestere meg akarta erőszakolni Miskolczy István „technikai” segítségével.

Ezalatt Jakab Péter állítólag mata- – vagy maki- – részegen aludt. Szilágyi György nem tehetett mást, állítólag értesítette a párt vezetőjét az eseményekről, s várta, hogy történjen valami.

Tehát a pártelnök és kabinetfőnöke, Molnár Enikő tudhatott a feltételezett eseményekről, de nem tettek semmit.

Apáti István, a Mi Hazánk képviselője joggal mondta, hogy ha a feltételezett esemény megtörtént, az bűncselekmény gyanúját veti fel.

Aki pedig erről tudott, és nem értesítette a rendőrséget, nem tett feljelentést, az bűnpártolást követett el.

Tehát elvileg Jakab Péter bűnpártolást követhetett el egy súlyos, feltételezett bűncselekménnyel kapcsolatban.

Ez normális esetben, ha bármiben is vannak – remélem vannak! – jogi és politikai következmények Magyarországon, akkor ez a pártelnök bukását és a párt végleges szétesését jelentené. Mely párt egyébként is óriási bukott a választásokon.

Ehelyett mit váltott ki eddig ez a botrány?

Egy döbbenetes nyilatkozatot a szombati jobbikos elnökválasztáson a nagyon mélyen megsértett Szilágyi György alelnöke részéről.

Azt mondta, hogy tudja: az által, hogy a nyilvánossághoz fordult az élettársát ért botrány kapcsán, egyben a politikai karrierjének végét jelenti.

Mi van?

Vagyis: élettársát feltételezhetően meg akarták erőszakolni, ezt ő a nyilvánosság előtt elmondja, és ennek az lehet a következménye – amiben ő biztos –, hogy neki vége, neki annyi.

Kikérem magam és talán nagyon sokak nevében, hogy Szilágyi György ilyen égbekiáltóan pesszimista legyen a magyar viszonyokkal kapcsolatban.

Kikérem magamnak és biztosan tudom, hogy még nagyon sokak nevében, hogy egy szexuális erőszakoskodás után az áldozat élettársa, a párt alelnöke járhasson rosszul.

Kikérem magamnak, hogy ebben az országban az szenvedjen, akinek élettársa ellen undorító, aljas dolgot követhettek el kedves párttársai.

Tudjuk, hogy szombaton a végletekig Jakab-drill alatt álló Jobbik-küldöttek 70 százalékos többséggel újraválasztották elnöknek Jakabot. De ez semmit nem számít a botrány fényében!

Csak annyit mondhatok: ha ezt az ügyet az illetékes szervek nem vizsgálják meg a lehető legalaposabban, s ha bebizonyosodnak a vádak, akkor utána Jakab és társai nem kapnak érdemi büntetést és valamiért nem takarodnak el a közéletből, de nagyon gyorsan, akkor ássuk el magunkat, de nagyon mélyre. De főleg az igazságszolgáltatás.

Mert az a morál elleni gyilkosság lenne.

Borítókép: Szilágyi György képviselő a Parlamentben (Fotó: MTI)