Sírnivaló, amit Szilágyi György Jobbik-alelnök mondott…

Ha ez az óriási botrány is következmények nélkül marad, akkor azt engedtessék meg egy igen pici hibának tekinteni.

2022. 05. 11. 14:33
SZILÁGYI György
Budapest, 2021. május 26. Szilágyi György jobbikos képviselõ felszólal napirend elõtt az Országgyûlés plenáris ülésén 2021. május 26-án. MTI/Soós Lajos Fotó: Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma már szinte mindenki értesült arról, hogy mi történt, (jogilag) pontosabban mi történhetett Ököritófülpösön…

Tudjuk, hogy a kiváló párt, a Rosszabbik vezérkara néhány hónapja a Szabolcs-Szatmár megyei községben elit disznótort tartott, ahol Szilágyi György alelnök 24 éves élettársát a feltételezések szerint Földi István, a párt egykori kocsordi polgármestere meg akarta erőszakolni Miskolczy István „technikai” segítségével.

Ezalatt Jakab Péter állítólag mata- – vagy maki- – részegen aludt. Szilágyi György nem tehetett mást, állítólag értesítette a párt vezetőjét az eseményekről, s várta, hogy történjen valami.

Tehát a pártelnök és kabinetfőnöke, Molnár Enikő tudhatott a feltételezett eseményekről, de nem tettek semmit.

Apáti István, a Mi Hazánk képviselője joggal mondta, hogy ha a feltételezett esemény megtörtént, az bűncselekmény gyanúját veti fel.

Aki pedig erről tudott, és nem értesítette a rendőrséget, nem tett feljelentést, az bűnpártolást követett el.

Tehát elvileg Jakab Péter bűnpártolást követhetett el egy súlyos, feltételezett bűncselekménnyel kapcsolatban.

Ez normális esetben, ha bármiben is vannak – remélem vannak! – jogi és politikai következmények Magyarországon, akkor ez a pártelnök bukását és a párt végleges szétesését jelentené. Mely párt egyébként is óriási bukott a választásokon.

Ehelyett mit váltott ki eddig ez a botrány?

Egy döbbenetes nyilatkozatot a szombati jobbikos elnökválasztáson a nagyon mélyen megsértett Szilágyi György alelnöke részéről.

Azt mondta, hogy tudja: az által, hogy a nyilvánossághoz fordult az élettársát ért botrány kapcsán, egyben a politikai karrierjének végét jelenti.

Mi van?

Vagyis: élettársát feltételezhetően meg akarták erőszakolni, ezt ő a nyilvánosság előtt elmondja, és ennek az lehet a következménye – amiben ő biztos –, hogy neki vége, neki annyi.

Kikérem magam és talán nagyon sokak nevében, hogy Szilágyi György ilyen égbekiáltóan pesszimista legyen a magyar viszonyokkal kapcsolatban.

Kikérem magamnak és biztosan tudom, hogy még nagyon sokak nevében, hogy egy szexuális erőszakoskodás után az áldozat élettársa, a párt alelnöke járhasson rosszul.

Kikérem magamnak, hogy ebben az országban az szenvedjen, akinek élettársa ellen undorító, aljas dolgot követhettek el kedves párttársai.

Tudjuk, hogy szombaton a végletekig Jakab-drill alatt álló Jobbik-küldöttek 70 százalékos többséggel újraválasztották elnöknek Jakabot. De ez semmit nem számít a botrány fényében!

Csak annyit mondhatok: ha ezt az ügyet az illetékes szervek nem vizsgálják meg a lehető legalaposabban, s ha bebizonyosodnak a vádak, akkor utána Jakab és társai nem kapnak érdemi büntetést és valamiért nem takarodnak el a közéletből, de nagyon gyorsan, akkor ássuk el magunkat, de nagyon mélyre. De főleg az igazságszolgáltatás.

Mert az a morál elleni gyilkosság lenne.

Borítókép: Szilágyi György képviselő a Parlamentben (Fotó: MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.