A Petry Zsolt-botrány és a Nyugat „normája”: ha nem válsz ultraliberálissá, akkor neked véged

Hallja meg Európa, és vitatkozzon róla!

2021. 04. 19. 12:55
Training prelude Hertha BSC
03 January 2019, Berlin: Zsolt Petry, goalkeeper trainer, at the training start of the Hertha BSC team. Photo: Britta Pedersen/dpa-Zentralbild/dpa (Photo by BRITTA PEDERSEN / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: AFP/BRITTA PEDERSEN

Hallja meg Európa, és vitatkozzon róla!

Amit Petry Zsolttal tett a Hertha, az szégyenletes és felháborító, ám a döntésük elleni magyar fellépés példás volt – és ha valami, ez az egyetlen biztató ebben a helyzetben.

Bayer Zsolt petíciót indított el, tiltakozott a CitizenGo egyesület, a magyar külügy, jelesül Magyar Levente parlamenti államtitkár bekérette hivatalába Németország budapesti nagykövetségének az ügyvivőjét, és világossá tette előtte, hogy számunkra megdöbbentő, hogy valakit a nézeteiért és a véleményért rúgnak ki az állásából. Ezen túlmenően is számos közéleti személy szólalt fel Petry védelmében, Novák Katalin államtitkár is tiltakozott, élesen bírálva a német futballklub döntését.

Vagyis már nem hunyászkodunk meg a nagy Nyugat előtt, nem kullogunk el lehajtott fővel, hanem egyenrangú európai polgárokként, egyenrangú kormányként lépünk fel. Ez az a harcias és kuruc szellem, amit a blogomban már többször jellemeztem, jó példaként emlegetve többek között – természetesen Orbán Viktor mellett – Varga Juditot, Szijjártó Pétert, Menczer Tamást, Nacsa Lőrincet, Novák Katalint, Kocsis Mátét, Dömötör Csabát, és még sorolhatnám, akik mind ezt képviselik a kormányban és a kormánypártokban.

Ügyet kell csinálni az ilyen botrányokból, méghozzá akkora ügyet, hogy hallatszódjon szerte Európában, és késztesse állásfoglalásra az érintett és nem érintett feleket, liberálisokat, globalistákat, LMBTQ-aktivistákat, Black Lives Matter mozgalmárokat, migránsokat, illetve nemzetieket, konzervatívokat, keresztényeket, lokalistákat, szuverenistákat és a szabadságért joggal aggódókat.

Hallja meg Európa, és vitatkozzon róla!

És ezzel éppen azt éleszthetjük fel, amitől annyira félnek: hogy újra lehet nyitni olyan témákat, amelyekről azt hitték a fősodratú guruk, hogy már végleg lezártak, és mindenkire rákényszerítették a véleményüket, s már senki nem mer nekik ellentmondani, mert a témát – ahogyan Fábry Sándor SZDSZ-monológjában elhangzott – „így kell látni”.

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója, kollégám mondta nemrég nagyon helyesen az M1-en, hogy a fejlett és progresszív Nyugaton már nem az a kérdés, hogy kinek van igaza az összes témában, ami létezik – természetesen a fősodornak –, hanem az, hogy egyáltalán elmondhatja-e a véleményét az, aki nem ért velük egyet, vagy pedig az lenne immáron a „helyes”, ha az ellenvéleményeket egyszerűen megtiltanák, a másként gondolkodókat (tehát a nemzetieket, keresztényeket) egyszerűen kivégeznék.

(Zárójeles megjegyzésem: kérem, hogy a fősodratú nyugati értelmiség az összes Voltaire-szobrot döntse le, hiszen a korábban általuk bálványozott felvilágosodás kori filozófus azt merte mondani, hogy „nem értek egyet önnel, de mindent meg fogok tenni azért, hogy elmondhassa a véleményét”.)

Mindezen túl az egész Hertha-botrányban az a legriasztóbb és legfélelmetesebb, hogy a nyugat-európai futball- és más kluboknál olyan etikai kódexet iratnak alá a szerződtetett játékosokkal, amely egyetlen világnézet elfogadására kötelezi őket. Vagyis akkor érvényesülhetsz mint sportoló a végtelenül szabad Nyugaton, ha egy az egyben elfogadod a globalista, multikulti, LMBTQ- és migránspárti világnézetet. Ha nem, nem kapod meg az állást. Ha vállalod a feltételeket, de később más véleményt hangoztatsz, ki vagy rúgva még aznap.

És ez ma már természetesen nemcsak a végtelenül toleráns és szabad profi kluboknál van így, hanem a globális gigacégeknél is. Ha nem követed a vállalat értékrendjét, például nem mész el az épp aktuális LMBTQ-felvonulásokra, akkor nemsokára kiutálnak a cégtől. Nemrég a Coca-Colánál indítottak el egy akciót Legyél kevésbé fehér! címmel. És ez már nem más, mint a fősodorral szemben fellépők kiéheztetése, ellehetetlenítése. Ez már vérre megy!

A XXI. században Nyugaton a gigacégek és globális pénzintézetek kívánják átvenni az uralmat a nemzetállamok és a nemzeti társadalmak felett, többek között a munkavállalók értékrendjének előírásával. Eddig a domináns értékrendről, létmódról a társadalmak és az államok döntöttek választások útján, a többségi akarat szerint. A szép új XXI. századi világban viszont meg nem választott transznacionális cégek akarják diktálni az értékrendet és az életmód normáit, a gondolkodást.

A Petry-botrányban, mint cseppben a tenger, mindez jelen van. És jelen van az új Nyugat is.

Álljon itt, a végén Bereményi Géza és Cseh Tamás Mélyduma keringő című dalából egy rövid részlet:

„Ó, a nyugat, a nyugat! / Szép nyugat, szép vadnyugat! / Rég ajánlom én / s lám itt van szegény / Ó, én szegény ki hazám! / Már nem ajánlanám / Nem ez volt a cél / Állkapcsa acél.” „Hé, magyarok, magyarok! / A koncept már régen halott.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.