Gyurcsány, tudod, hol kezdődik a tahóság?

Az őszödi hazudozó stílusa leginkább a külvárosi vásott figurák stílusára hajaz.

2021. 07. 26. 14:03
GYURCSÁNY Ferenc
Budapest, 2019. október 14. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke sajtótájékoztatót tart Az önkormányzati választások értékelése címmel a párt budapesti központi irodája sajtótermében 2019. október 14-én. A pártelnök úgy látja, az ellenzéki oldalon nincs alternatívája a legszélesebb körû együttmûködésnek. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás

Az őszödi hazudozó stílusa leginkább a külvárosi vásott figurák stílusára hajaz.

A tegeződés ilyen esetben, amikor nevezett személy ordenáré módon és tegeződve szól a regnáló miniszterelnökhöz, szerintem megérdemelt.

A címbeli kérdés pedig éppen abban a stílusban, modorban fogalmazódik meg, mint Gyurcsány ordenáré megjegyzése a közösségi oldalán Orbán Viktornak a népszavazás kihirdetése kapcsán: „Orbánnak üzenem: szórakozz a felmenőiddel, ne a hazáddal!”

Tehát amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten.

Az őszödi hazudozó stílusa leginkább a külvárosi vásott figurák stílusára hajaz, és bizonyára azt hiszi, hogy ő most kiváló csávó, mert előadta a nagy vakert.

Sajnos az a helyzet, hogy jómagam fiatal koromban egy ideig külvárosban, budapesti lakótelepen laktam, és bár a hátam közepére kívántam, de szembesültem a kültelki, lakótelepi hangnemmel, az úgynevezett vagánysággal, amely az utcán, a kocsmákban megszokott volt. Ebben a világban bizony nem egyszer hangzott el az „anyád hogy van?” nem éppen udvariaskodó kérdése (lásd Szomjas György Falfúró című, remek realista filmjének idevágó részeit) vagy a „hülyegyerek, megegyelek?” keresetlen felvetése és egyéb nyalánkságok.

Gyurcsány a kültelki, külvárosi káromkodók és suttyó vagányok szintjére zuhant le. Erre, bevallom, még én sem számítottam, hogy ide juthat ez a rendkívül kedves, antipatikus fiatalember.

Ha én most az ő szintjére jutnék le, akkor kénytelen lennék kültelki stílusban megkérdezni tőle: „Ekkora tahó vagy, hülyegyerek?”

Na de ezt mégsem teszem, mert nem akarok Gyurcsány szintjére süllyedni, mert az kifejezetten ártalmas minden jóravaló embernek.

De mégis figyelj ide, csávókám!

Lökjed már légy szíves, mi is a problémád a népszavazás intézményével?

Hallottál róla, hogy a közvetlen demokrácia a demokratikus eljárások és döntéshozatal legnemesebb ékköve?

Hallottál arról, kishaver, hogy Svájc egészen jól működő demokrácia – igaz, nem tagja az uniónak, ó, mily szörnyűség! –, melyben a népszavazás még ma is a legfontosabb döntéshozó eljárás?

Hallottál már arról, János vitéz, hogy a népszuverenitás minden hatalom forrása?

Fejtsd már ki légy szíves bővebben, hogy számodra a népszavazás, a népakarat közvetlen kifejeződése mitől is „szórakozás” az emberekkel?

Ja, már kapisgálom, nem kell mondanod semmit.

Hiszen te, csávókám, még a közvetett, parlamenti választásokat sem becsülöd semmire, igaz? Nem te voltál az, aki 2006-ban átvágtad a palánkon a választókat, manipuláltad a választásokat az adatok elhallgatásával és oltári hazugságokkal, à la Őszöd?

És nem te voltál az véletlenül, aki az év őszén az ellened tömegesen tüntetőket Szilvásy György haveroddal és üzlettársaddal együtt lecsőcselékezted? Arról már nem is beszélve, hogy még meg is veretted a jó szándékú, békés tüntetőket a pribékjeiddel.

És nem te voltál az, te szerencsétlen, aki a 2008-as szociális népszavazáson akkora fenékberúgást kaptál a néptől, mint ide Lacháza? Láriferi, az mind te voltál.

Ezek után értelek, hogy miért gyűlölöd a népszavazást. Nem is érted, mi az, nem tudsz vele mit kezdeni, nem neked találták ki, hiszen a népszavazást képtelen vagy, képtelen leszel manipulálni.

És nagyon fogsz toporzékolni, amikor elveszíted a népszavazást.

Szóval értelek én, tudom, miért oly nagy a metabolizmusodban a düh és a gyűlölet, s miért anyázol pofátlanul és hányingert keltően.

Előjött belőled az, csávókám, aki vagy.

Ajánlok még egy kültelki mondást a figyelmedbe: hülyegyerek, megegyelek? Nem eszlek meg, mert hülye leszek.

Azt javaslom, studírozd e kültelki műremeket, mert ebből értheted meg, hogy még mindig miért ronthatod tovább a magyar belpolitikai levegőjét.

(Ui.: Elnézést kérek a kivételesen alkalmazott durva stílusért, de azt hiszem, Gyurcsány olyan kártékony alakja a mai politikának, hogy megérdemli ezt.)

Borítókép: Gyurcsány Ferenc sajtótájékoztatót tart Az önkormányzati választások értékelése címmel a párt budapesti központi irodája sajtótermében 2019. október 14-én (MTI/Kovács Tamás)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.