5,2 milliárdból kap új épületet a müncheni konzulátus

Az ingatlan reprezentációs céloknak is megfelel – írták a Magyar Közlönyben.

MN
2017. 05. 10. 19:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány egyetért azzal, hogy Magyarország külpolitikai és külgazdasági érdekeinek érvényesülése érdekében Magyarország Müncheni Főkonzulátusa egy reprezentációs céloknak is megfelelő ingatlanba költözzön. Ezért felhatalmazzák a külgazdasági és külügyminisztert, hogy a nemzeti fejlesztési miniszter bevonásával intézkedjen a müncheni Mauerkircherstraße 1a szám alatt található ingatlan megvásárlásáról – olvasható a Magyar Közlönyben.

Arra kérték a nemzetgazdasági minisztert, hogy „gondoskodjon a tulajdonszerzés költségeinek biztosításáról”, ideértve „különösen az ingatlan vételárát, a tranzakcióhoz szükséges szakértők díjazását”. A kormány 5,2 milliárd forintot szán erre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.