Gyanús licit: 2,2 milliárdos hitelt kaptak Habony ismerősei

Korábban ők szerezték meg a Four Seasons mögötti irodaházat.

MN
2017. 05. 10. 17:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint ismert, januárban kelt el 3,87 milliárd forintért az a kilencemeletes ingatlan, amely a budapesti Four Seasons luxusszálloda mögött, a Lánchíd tőszomszédságában található. Az épületet a magyar állam elektronikus árverés útján verte dobra, a gyanús licitet a 444 fedezte fel. Az irodaház a legóvatosabb becslések szerint is a dupláját éri, mint amennyiért elkelt, de egyes vélemények szerint 9 milliárd forintot is érhet.

A licit érdemi részében Rózsa Judit, egy budapesti játékbolt üzletvezetője és György Rudolfné, egy esztergomi iskola gazdasági ügyintézője vett részt, végül előbbi vihette a portékát. Később a Válasz.hu azt írta, hogy a játékboltos nő mögött az EastCastle Investments Kft., e cég mögött pedig a Princess pékségláncot működtető Gagel család áll, amely információik szerint szoros kapcsolatban van Habony Árpáddal.

A Válasz.hu szerdán közölte: a hitelbiztosítéki nyilvántartásból kiderült, hogy ugyanennek az EastCastle Kft.-nek 2,2 milliárd forintos hitelt nyújtott a 45 százalékban állami tulajdonú Gránit Bank.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.