Már meg is bukott a szürke rendszám?

A törvény felülvizsgálatára kérik a kormányt.

MN
2017. 05. 11. 6:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz parlamenti frakciója szerint a kerékpárt szállító autók harmadik, szürke rendszámmal való felszerelése hülyeség, ezért az erről szóló törvény felülvizsgálatára kérik a kormányt – írja az Inforádió.

Kiderült, hogy – ellentétben a januári közléssel – a szürke rendszám nem 5500 forintba, hanem valójában majdnem 10 ezerbe kerül, mert a harmadik rendszámot 2300 forintért írják be a kocsi papírjaiba. Ráadásul a nem állami vizsgaállomásokon külön le kell műszakiztatni az autót, mielőtt kiadják a harmadik rendszámot.

Ez is időbe és pénzbe kerül, mint ahogyan az is, hogy a csomagtérajtóra rakott kerékpártartók esetében ki kell alakítani a rendszámtáblát megvilágító lámpa helyét. Mint ismert, április elsejétől azoknak az autósoknak kellett ezt igényelni, akik vonóhorogra vagy a kocsi hátsó ajtajára szerelhető biciklitartót használnak.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter már korábban, a Kormányinfón közölte: fideszes képviselők egy csoportja „hülyeséggé” nyilvánította a kerékpárhordozó eszközökre kiadandó szürke rendszámot, illetve az annak kiadásához szükséges, nehézkesen működő eljárást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.