Szociális rezsicsökkentéssel készül a választásokra a Fidesz?

A kedvezményezetti körbe a nehéz helyzetben lévők, a nagycsaládosok és a nyugdíjasok is beletartozhatnak.

MN
2017. 05. 11. 6:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szeptemberre szociális alapú áram- és gázárcsökkentési javaslatot dolgoz ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) – közölte a Népszavával Dorkota Lajos, a hivatal elnöke.

A kedvezményezetti körbe beletartozhatnak a nehéz szociális helyzetűek, a nagycsaládosok vagy akár a nyugdíjasok is. A csökkentés lehetséges mértékéről Dorkota nem árult el részleteket.

A hivatal vezetője nem zárta ki, de nem is erősítette meg a lapnak, hogy a gáz- és áramcsökkentés egy időben történne meg, mint mondta, mindkét energiatarifa-javaslatukat egyszerre terjesztik be, az azt követő döntéshozatalra viszont nincs ráhatásuk. Dorkota hozzátette: a többi közműre – például távhőre, a vízre vagy hulladékra – a vizsgálat nem terjed ki.

A Népszava úgy tudja, fideszes körökben felmerült a Erzsébet-utalványhoz hasonló rezsiutalvány ötlete is. Ha az ötlet megvalósul, a kedvezményt az állam állná; tarifacsökkentés esetén viszont azt a szolgáltatókra terhelnék.

Az ügy érdekessége, hogy a szociális alapú közműdíjak csökkentését a Fidesz a lehető legerélyesebben visszautasította. Németh Szilárd rezsibiztos néhány éve odáig ment, hogy nem szeretnék a lakosságot mindenféle papírok kitöltésével vegzálni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.