Veszteséges irodaházcégre bízták Orbán ajándék milliárdjait

Rendkívüli ülésen kiszervezték a kormányzati keret teljes körű kezelését Dunaújvárosban.

MN
2017. 05. 10. 14:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor 2016 májusában látogatott Dunaújvárosba, ahol a Modern városok program révén jelentős kormányzati támogatási összeget ígért Cserna Gábor polgármesternek, a városvezetés együttműködési megállapodást is aláírt a miniszterelnökkel a fejlesztésekről. A dunaújvárosi közgyűlés egy évvel a látogatás után, kedden rendkívüli ülésen kiszervezte a 20 milliárdos kormányzati keret teljes körű kezelését – tudta meg a 24.hu.

A portál információi szerint egy közfeladat-ellátási szerződés alapján a Vasmű út 41. Irodaház Kft. lett a Modern városok program és a Területi- és településfejlesztési program felelőse úgy, hogy a jövőben már az önkormányzat bizottságai sem szólhatnak bele a programban kiírt közbeszerzések ügyeibe. Módosították az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatát, és kivették a gazdasági és területfejlesztési, illetve további két bizottság feladatköreiből a Vasmű 41. Kft. jövőbeni beszerzéseit.

A Vasmű 41. Kft. egy több évtizedes irodaházat üzemeltet Dunaújvárosban, ebben az épületben működik például a Fidesz városi szervezetének irodája is. Az Opten cégnyilvántartási adatai szerint az önkormányzati tulajdonban álló Vasmű 41. Kft. eddig soha nem bonyolított le 50 millió forintnál nagyobb éves forgalmat, viszont az elmúlt öt-hat évben folyamatosan 30-40 milliós veszteséggel zárta az éves elszámolást – írja a 24.hu.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.