Megkezdődött az ötödik Pénz7 programsorozat

Horváth Éva
2019. 02. 26. 7:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elindult tegnap az ötödik Pénz7, amely a European Money Week és a Global Money Week nemzetközi programokhoz is kapcsolódik. A pénzügyi és vállalkozói rendezvények középpontjában idén az „Okosan a befektetésekről”, valamint a „Problémafelismerés és üzleti ötlet” témák állnak.

A program együttműködő szakmai partnerei az Emberi Erőforrások Minisztériumának projektvezetése mellett a Pénzügyminisztérium, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Magyar Bankszövetség, a Pénziránytű Alapítvány, valamint a Junior Achievement Magyarország Alapítvány.

A lakosság és a vállalkozások pénzügyi tudatosságának erősítése, a pénzügyi ismeretek bővítése hozzájárul az ország pénzügyi stabilitásának növeléséhez – mondta a megnyitón Windisch László, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke.

Kiemelve, hogy az átgondolt, megfontolt pénzügyi döntések révén mind a lakosság, mind a vállalkozások elkerülhetik a csapdahelyzeteket, ami erősíti Magyarország pénzügyi stabilitását és versenyképességét.

Hergár Eszter, a Pénziránytű Alapítvány kuratóriumi elnöke hangsúlyozta: 200 ezer közép- és általános iskoláshoz jutnak el az alapítvány tankönyvei, a felső tagozatos általános iskolások matematika tantárgyába már beépítik a pénzügyi ismeretek oktatását is. Az idei év további újdonsága a Számoljunk a befektetésekkel! című középiskolai matematikai példatár.

Ebben az évben eddig 1200 iskola csatlakozott a Pénz7-hez, a programokon mintegy kétszázezer tanuló vesz részt, 14 ezer tanórát tartanak hétszáz önkéntes szakember részvételével.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.