időjárás °C Aida , Karolina 2023. február 2.
logo

Megkezdődött az ötödik Pénz7 programsorozat

Horváth Éva
2019.02.26. 07:48

Elindult tegnap az ötödik Pénz7, amely a European Money Week és a Global Money Week nemzetközi programokhoz is kapcsolódik. A pénzügyi és vállalkozói rendezvények középpontjában idén az „Okosan a befektetésekről”, valamint a „Problémafelismerés és üzleti ötlet” témák állnak.

A program együttműködő szakmai partnerei az Emberi Erőforrások Minisztériumának projektvezetése mellett a Pénzügyminisztérium, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Magyar Bankszövetség, a Pénziránytű Alapítvány, valamint a Junior Achievement Magyarország Alapítvány.

A lakosság és a vállalkozások pénzügyi tudatosságának erősítése, a pénzügyi ismeretek bővítése hozzájárul az ország pénzügyi stabilitásának növeléséhez – mondta a megnyitón Windisch László, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke.

Kiemelve, hogy az átgondolt, megfontolt pénzügyi döntések révén mind a lakosság, mind a vállalkozások elkerülhetik a csapdahelyzeteket, ami erősíti Magyarország pénzügyi stabilitását és versenyképességét.

Hergár Eszter, a Pénziránytű Alapítvány kuratóriumi elnöke hangsúlyozta: 200 ezer közép- és általános iskoláshoz jutnak el az alapítvány tankönyvei, a felső tagozatos általános iskolások matematika tantárgyába már beépítik a pénzügyi ismeretek oktatását is. Az idei év további újdonsága a Számoljunk a befektetésekkel! című középiskolai matematikai példatár.

Ebben az évben eddig 1200 iskola csatlakozott a Pénz7-hez, a programokon mintegy kétszázezer tanuló vesz részt, 14 ezer tanórát tartanak hétszáz önkéntes szakember részvételével.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.