Tavasszal új mobil bankok érkeznek

2019. 02. 06. 9:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egész Európában jellemző a pénzintézeti fiókok számának csökkentése az internetes bankolás terjedésével párhuzamosan, illetve az eredményes működés fenntartása végett – közölte a Magyar Nemzettel a Takarék-csoport. A számokat ismertetve azt írták, hogy az elmúlt tíz évben a tíz legnagyobb hazai lakossági bank fiókszáma 28 százalékkal, alkalmazotti létszáma pedig tíz százalékkal csökkent, ami több mint 420 egységet, illetve 3100 főt meghaladó leépítést jelent.

A tendencia a magyar takarékszövetkezeteknél is elkerülhetetlen a stabil pénzügyi gazdálkodás érdekében, egy-egy fiók bezárása pedig a hozzá tartozó ATM megszüntetésével is járhat.

Éppen a kistelepüléseken élők érdekeit szem előtt tartva állított üzembe banki ügyvezetővel közlekedő mobil bankokat a Takarék-csoport, a magyarországi bankok közül egyedüliként. A buszok helybe viszik a banki szolgáltatásokat, beleértve az ATM-es készpénzfelvételt is. A jelenleg próbaüzemben működő járművek mellett ez év tavaszán további 15 mobil bank elindítását tervezi a pénzintézet.

A bankcsoport emlékeztetett: jelenleg tizenöt szövetkezeti hitelintézet tartozik a hálózatába, amelyek közül tizenkettő takarékszövetkezeti formában, három pedig bankként működik. Az elkerülhetetlen fiókracionalizálás ellenére eddig is és ezután is a Takarék-csoporté lesz majd messze a legkiterjedtebb országos fiókhálózat. A több mint nyolcszáz egység közel annyi, mint az összes többi banké együttvéve, az ATM-einek száma pedig eléri az ezret.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.