Több lesz az elektromos robogó

Magyar Nemzet
2019. 04. 16. 17:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb 70 blinkee állt forgalomba, így már 150 jármű érhető el Budapesten a kulcs nélküli, mobilalkalmazáson keresztül kezelhető közösségi elektromos robogómegosztó rendszer segítségével. Jó hír, hogy 40 százalékkal tovább bővül a zóna is, ahol a robogókat a használatot követően otthagyhatják a felhasználók. A blinkee.city szolgáltatásnak már közel 17 000 regisztrált felhasználója van Budapesten, leginkább a 20-35 év közötti fiatalok bérelnek telefonos alkalmazáson keresztül elektromos robogókat. A rendszeres blinkeezők száma az indulás óta dinamikusan nő. A gyors, környezetkímélő és kényelmes megoldás Budapest közlekedésének szerves részévé vált, ezért jelentős flotta- és zónabővítésre volt szükség.

Jamniczky Zsolt, az E.ON Hungária Zrt. igazgatósági tagja szerint az elektromobilitás egyre fontosabb az életünkben, ezért az energiacég kiemelten foglalkozik elektromos töltőállomások telepítésével, elektromos autóflotta-szolgáltatás biztosításával és az e-mobilitáshoz kapcsolódó termékekkel, szolgáltatásokkal. – A blinkee környezetkímélő és jó felhasználói élményt ad, mivel csendes, gyors, digitális és könnyen elérhető. – Minden olyan újdonságra nyitottak vagyunk, amely a jövőt szolgálja – mondta a szakember.

A száz százalékban elektromos robogók csökkentik a légszennyezettséget, a városi zajterhelést és a forgalmi dugókat, felgyorsítják, könnyebbé és költséghatékonyabbá teszik a városi közlekedést. A robogóval Budapesten belül bárhova közlekedhetnek a felhasználók, és azt a városon belüli zónában bárhol le is állíthatják.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.