Jelentős bérnövekedés a fizikai dolgozóknál

Magyar Nemzet
2019. 05. 08. 13:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idei első negyedévben 1115 forint volt a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére – derül ki a Trenkwalder elemzéséből.

Ez több mint 16 százalékos növekedést jelent a 2018 hasonló időszakában tapasztalt 959 forinthoz képest.

Az alacsony keresetűeknél jóval kisebb mértékű béremelést mértek a magas fizetésért foglalkoztatottaknál: az 500 és 800 ezer forint közötti havi bruttó fizetési sávban dolgozó alkalmazottak esetében a béremelkedés mértéke 2018 első negyedévéhez képest átlagosan 5,2 százalék volt.

Az előző évekhez hasonlóan a fizikai órabérek átlag feletti emelkedésében komoly szerepet játszik a minimálbér nyolcszázalékos emelkedése és a betöltetlen álláshelyek növekvő száma, így tovább élesedett a vállalatoknak az elérhető munkaerőért folytatott versenye.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.