Tavaly május óta legmagasabb a bitcoin árfolyama

Tavaly május közepe óta legmagasabb szintre emelkedett a bitcoin árfolyama a dollárhoz képest hétfő délelőtt.

Forrás: MTI2019. 05. 27. 19:57
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A CoinMarketCap, a legnagyobb kriptodeviza adatbázis szerint a bitcoin árfolyama 8750,24 dolláron állt 10 óra körül, ami 9,4 százalékos drágulás az előző naphoz képest.

A bitcoin árfolyama az év eleje óta csaknem 130 százalékkal emelkedett, ugyanakkor a kriptodeviza jegyzése még így is igen távol áll a két éve decemberben elért 19 666 dolláros rekordszinttől.

A hétfő délelőtti kereskedésben más kriptodevizák, így az ethereum, az EOS, az XRP és a litecoin több mint 5 százalékkal drágult.

Elemzők szerint a bitcoin május eleje óta tartó erősödését részben az okozta, hogy a feszültebbé vált amerikai-kínai kereskedelmi kapcsolat hatására a meggyengült jüan helyett a befektetők Kínában bitcoint vásárolnak.

A Japánban tárgyaló Donald Trump amerikai elnök hétfőn egy sajtóértekezleten azt mondta, hogy egyelőre nem várható a kereskedelmi megállapodás megkötése Kínával, de reményét fejezte ki, hogy a jövőben Peking és Washington „kiváló kereskedelmi szerződést” hoz tető alá.

A kriptodevizák összesített piaci értéke 268,1 milliárd dollár, tavaly augusztus óta a legtöbb, ezen belül a bitcoin piaci értéke 155,1 milliárd dollár.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.