Bukarestben fejleszt a Corvin-negyed felújítója

A romániai ingatlanfejlesztési piac egyik főszereplőjévé kíván válni a budapesti Corvin-negyed újjáépítésének kivitelezője. A Futureal-csoport negyvenmillió eurós lakóparkot épít Bukarestben, de más területeket is célba venne.

Csinta Samu (Sepsiszentgyörgy)
2019. 07. 08. 12:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Románia fővárosában négy építési telekkel rendelkezik nyolc hektár összterületen a Futureal-csoport lakásokra szakosodott vállalata, a Cordia, és újabbak vásárlása is a napirendjén van. A cégcsoport első beruházása, a Parcului20 lakópark Bukarest északi részén nő ki a földből. A Herastrau park és a Szabad Sajtó Háza – az 1956-ban szovjet ideológiai indíttatásból, észak-koreai mintára épített, 2007-ig a román főváros legmagasabb épületének számító egykori Scanteia Ház – közelében megtestesülő beruházás kivitelezése idén februárban kezdődött, a tervek szerint 2022-ben adják át az utolsó lakásokat.

A Futureal-csoport néhány éve jelent meg a román ingatlanfejlesztési piacon. Kezdetnek a 2016 szeptemberében átadott, 180 millió eurós beruházásból felépített, hetvenezer négyzetméter alapterületű ParkLake bevásárlóközpont kivitelezésében vett részt. A magyar cégcsoport alapítója, Futó Gábor már akkor jelezte, hogy a román ingatlanpiacban jelentős potenciált látnak, ezért hosszú távú befektetési programot dolgoztak ki. A Futureal lakóingatlanok fejlesztésével foglalkozó leányvállalatánál, a Cordiánál több beszerzés is folyamatban van, fokozódik ugyanis a minőségi lakások iránti igény. A Cordia Romania igazgatója azt közölte, hogy az első körben százmillió eurót szánnak a beruházásokra. Mauricio Mesa Go­mez hozzátette, hogy a középosztályt kívánják megcélozni.

A beruházásokkal elsősorban a középosztályt célozzák meg
Fotó: Parcului20.ro

A cégcsoport romániai tevékenysége nem korlátozódik lakásépítésre, hiszen irodaházak és bevásárlóközpontok is szerepelnek a tervek között. Egyelőre nem vásároltak irodaháznak vagy plázának szánt telket, a piacelemzés fázisában tartanak. – A Cordia Romania 2019-ben mintegy ötvenmillió eurót fektet be. Ennek egy részét a Parcului20 projekt finanszírozására fordítjuk, a többit más befektetési tevékenységekre, például új telkek vásárlására – mondta Mauricio Mesa Gomez a Business Magazinnak.

– Három építési telket már megvásároltunk, ezeken a következő évek során ezerháromszáz lakás építését tervezzük. Tárgyalunk két másik ingatlanról is Bukarest központjának északi részén. Hosszú távon pedig évi ötszáz lakás építésével számolunk – fejtette ki.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.