Pénztármentes benzinkutak Németországban

Magyar Nemzet
2019. 09. 03. 14:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ki ne bosszankodott volna már azért, mert tankolás alkalmával feltorlódott a sor a benzinkúti kassza előtt? Bár az olajtársaságok azon igyekeznek, hogy kellemes időtöltéssé varázsolják a töltőállomás shopjában töltött időt, a sorban állás mindenképpen időveszteség, és nehéz jó képet vágni hozzá. Ennek a helyzetnek a megoldására a Daimler konszern a Bertha IT-céggel létrehozott egy mobiltelefonos alkalmazást, amely tizenötezer benzinkút árait hasonlítja össze, s kiválasztja a legkedvezőbb árú üzemanyagot kínáló kutakat a környéken. Ezt fejlesztik most tovább – írta az Automobilwoche.de.

A fejlesztés lényege, hogy tankolás után nem kell kiszállnia az autósnak, nem kell megjelennie a pénztárnál, merthogy az appal fizetni is lehet. Az első körben 400 benzinkúttal állapodott meg a Daimler, ezeknél működik a kiszállás nélküli fizetés lehetősége. A kör hamarosan tovább bővül, s újabb kutak csatlakoznak a lehetőséghez. A Bertha applikáció androidos és iOS-es telefonra is letölthető, igaz, jelenleg csak Németországban hasonlítja össze az ottani árakat, és a Bertha Pay közvetlen fizetés is csak ott érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.