Már vannak kérői a magyar Neckermann-leánynak

Lehet, hogy a Neckermann Magyarország tulajdonosa megváltozik, és az is előfordulhat, hogy ezzel módosul az ismert márkanév, de erről még korai beszélni.

2019. 10. 01. 9:27
null
Akár az ismert márkanév is módosulhat Fotó: Marjai János Forrás: MTI/Marjai János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Külföldi és hazai befektetők is érdeklődnek a magyarországi Neckermann utazási iroda iránt, amely tavalyi üzleti évét közel 18,4 milliárd forintos árbevétel mellett 650 millió forintos nyereséggel zárta – derül ki abból az ­exkluzív interjúból, amit a cég ügyvezetője adott hétfőn a Turizmus.com-nak. Békefi Veronika elmondta: felszámolói szempontból a sikeres magyar érdekeltség értékesíthető vagyonelemnek számít a fizetésképtelenné vált anyacég számára. Szerinte lehet, hogy a Neckermann Magyarország tulajdonosa megváltozik, és az is előfordulhat, hogy ezzel módosul az ismert márkanév, de erről még korai beszélni. Azt elárulta, hogy többféle struktúrában is tovább működhet a magyar Neckermann, ebben az osztrák tulajdonos dönt.

Akár az ismert márkanév is módosulhat
Fotó: MTI/Marjai János

A Thomas Cook csődje miatt az európai utaztatópiacon végigsöpört csődhullám az önálló, stabil lábakon álló magyar vállalatot is megrázta. Az osztrák anyacég fizetésképtelenségének múlt szerdai bejelentésekor 1400 utasuk tartózkodott külföldön, azóta kivétel nélkül mindenki hazautazásáról gondoskodtak, illetve gondoskodnak. Mint mondta, a Neckermann Austria csődje és teljes leállása ellenére a magyar vonal távol áll a fizetésképtelenség kritériumaitól, ezért itthon csődvédelmet sem kértek, miután bedőlt az osztrák Thomas Cook Signature, a Neckermann Reisen, a Bucher Reisen, az Öger Tours és az Air Marin.

Jelenleg ezres nagyságrendű a jövőben tervezett utazások száma a hazai irodánál, amelyre magyar ügyfelek fizettek be. – Változatlanul értékesíteni fogjuk számos magyar és egyéb tour operator és több üzletágunk termé­keit a hálózatunkban. A jövőbeni utazások teljesítésének feltételeit egyenként megvizsgáljuk, illetve felvesszük a kapcsolatot a szállodákkal és felajánljuk a közvetlen fizetést. Keressük a legjobb megoldást utóbbit amiatt – mondta az iroda ügyvezetője –, mert az anyacég bejelentése után több magyar utassal is előfordult, hogy a Thomas Cook csődje miatt bizonytalanná vált külföldi hotel követelte tőlük a szobák díját.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.