Thomas Cook: később fizetnék az áfát a hotelek

2019. 10. 12. 17:23
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egzotikus téli pihenés, síelős program, hajó- és sporttúra – újra lehet külföldi utazásokat foglalni a magyarországi Neckermann internetes felületén, az anyavállalat csődjétől térdre kényszerült hazai vállalkozás stabil pénzügyi alapjaival folytatja tevékenységét – derül ki abból a levélből, amelyet a nagy múltú utazási iroda küldött a Turizmus.com-nak. A brit Thomas Cook által jegyzett nemzetközi csoporton szep-temberben végigsöprő csődhullám óta eltelt időszak összegzéseként jelezték, hogy a Neckermann Magyarországnak – az osztrák anyacég bedőlése ellenére is – sikerült kezelnie a krízishelyzetet. – Továbbra sincs akadálya annak, hogy a Thomas Cook Austria által lemondott utakra befizetett előleget, részvételi díjat visszafizessük azoknak az utasoknak, akik nem igénylik az alternatív utazási lehetőséget vagy nincs ilyen – jelezte a cég.

Brit lapértesülések szerint már el is kelt a Thomas Cook irodahálózata: egy szintén angliai cég, a Hays Travel vásárolja fel az összesen 555 helyiségből álló birodalmat, 2500 munkahelyet mentve meg ezzel.

A veszteség az európai szállodaiparban jelentős: a világ legrégebbi utazási irodájának csődje miatt több száz hotel bezárt, további néhány száz pedig több száz millió eurós veszteséget kénytelen elkönyvelni. Azokban az országokban, ahol a leginkább érezhetők voltak a Thomas Cook-csőd hatásai, a szállodaszövetségek európai konföderációja, a Hotrec azt kéri a kormányoktól, hogy a károsult vállalkozóknak engedélyezzék az áfa befizetésének elhalasztását.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.