Hetvenmillió forint a hazai startupoknak

Magyar Nemzet
2020. 01. 30. 7:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hardver startupoknak indít közös akcelerációs programot a Tungsram és a Startup Campus, tájékoztatásuk szerint a legjobb projektek hetvenmillió forintos tőkebefektetést is kaphatnak.

A szervezők olyan hardvercsapatok jelentkezését várják, amelyeknek a mobilitás, az okosváros, az egészségügy- és az életmód-technológia, az energia- vagy az agrártechnológia területén van validált ötletük, esetleg már dolgoznak a prototípuson. A kiválasztott csapatok húszmillió forintos kezdő tőkebefektetést, gyártási kapacitást és üzleti képzést kapnak ahhoz, hogy a féléves program végére sorozatgyártásra alkalmas prototípust és piacképes üzleti modellt készítsenek.

Az akceleráció fő befektetési partnere az MFB-csoporthoz tartozó Hiventures, emellett szakmai partnerként csatlakozott a ­Deloitte Private és a Magyar Exportfejlesztési Ügynökség, az EDC Debrecen pedig a program hivatalos smart city partnere. A legjobb projektek további ötvenmilliós tőkebefektetést is kaphatnak a program után – közölték a szervezők a távirati irodával.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.