Nem csak a buli miatt jönnek a brit turisták

Legalább olyan vonzó a magyarországi fürdőkultúra a brit utazók számára, mint a belvárosi bulinegyed, és rengeteg angol azért érkezik, hogy megismerje történelmünket, sőt, hogy felkutassa a családfáját.

Magyar Nemzet
2020. 01. 16. 11:42
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legalább olyan vonzó a magyarországi fürdőkultúra a brit utazók számára, mint a belvárosi bulinegyed, és rengeteg angol azért érkezik, hogy megismerje történelmünket, sőt, hogy felkutassa a családfáját – derül ki abból a kutatásból, amelyben az egyik legfontosabb küldőországunk, Anglia turistáinak Magyarországgal kapcsolatos jellemző beszélgetéseit vizsgálták meg. Bauer Zsófia szociológus és Mezei Márk kommunikációs szakember lapunknak küldött elemzéséből kiderül, hogy melyek azok a témák, amelyek eredményeképpen az angolok tavaly hozzánk váltották meg a repülőjegyeiket.

Kiderült: Magyarország kapcsán kifejezetten népszerű téma az egészségturizmus az angolok körében, ezen belül is a legtöbben a fogászati kezelések miatt utaznak ide, de az is tipikus, hogy egy-egy komplexebb orvosi kezelést vidéki vakációzással kötnek össze a britek. A családos, szabadidős turistákat a klasszikus látványosságok, történelmi emlékhelyeink, kulturális hagyományaink csábítanak ide, emellett az angolok közül az is sokakat motivál, hogy saját családjuk múltját kutassák fel hazánkban. Az utazókat jellemzően lenyűgözi az ország fürdőkultúrája is, amelynek megismerése után általában szórakozást és lazítást terveznek az érkezők.

A budapestieket leginkább megosztó jelenség vizsgálatakor arra jutottak a kutatók, hogy a fővárosi bulinegyed még mindig népszerű az angol fiatalok körében, számos beszélgetés során például a mai napig felmerül a Budapestre szervezett legény- és leánybúcsúk gondolata. Ezeknek a helyszíne azonban már régen nem korlátozódik csak a belvárosra, hanem népszerű célpont ebben a témában a Balaton, az egyes borvidékek, vagy a különféle nyári, nemzetközi hírű fesztiválok. Ezek közül tavaly a Sziget, a Volt és a Balaton Sound volt a legkapósabb Nagy Britanniában.

Gasztronómiánk is vonzó, az angolokat emellett a borvidékeink is csábítják, és végezetül azt is érdemes megemlíteni, hogy a brit focirajongóknak folyamatosan témája a június-júliusi 2020-as Európa Bajnokság, a budapesti helyszínen rendezett meccsek köré szervezett utazás.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.