Egyre több munkavállaló él az öngondoskodás lehetőségével

A vidéki öngondoskodók száma kismértékben, de nőtt év közben, de az újonnan érkezők jellemzően Budapesten és Pest megyében élnek.

Magyar Nemzet
2020. 02. 20. 14:51
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyre többen tesznek egyre többet az anyagi gondoktól mentes nyugdíjas évekért – derül ki az OTP Nyugdíjpénztár 2019-es eredményeiből. Az ország egyik legnagyobb nyugdíjpénztárához ugyanis tavaly minden korábbinál magasabb összegű egyéni befizetés érkezett, a taglétszám pedig meghaladta a 231 ezret. A pénztár tagjai tavaly összesen több mint 17,5 milliárd forintot tettek félre nyugdíjas éveikre, ami 6,1 százalékos bővülést jelent a 2018-as év 16,5 milliárd forintos eredményéhez képest. Ezzel az egyéni befizetések már több mint 77 százalékot tettek ki a pénztárhoz érkező összes befizetésen belül. Ezzel egy időben az egyéni befizetések emelkedése mellett a munkáltatói befizetések visszaestek 2018-hoz képest, mintegy 24 százalékkal. Míg 2018-ban a munkáltatók több mint hétmilliárd forinttal járultak hozzá munkavállalóik időskori anyagi biztonságához, addig tavaly ez az érték 5,3 milliárdra csökkent.

A vidéki öngondoskodók száma kismértékben, de nőtt év közben, de az újonnan érkezők jellemzően Budapesten és Pest megyében élnek. A tavalyi év első felében az új belépők 63 százaléka kötött szerződést a fővároson és Pest megyén kívül, a másodikban 65 százalékra emelkedett ez az arány. A főváros és Pest megye után Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében voltak a legnagyobb számban, akik csatlakoztak az OTP Nyugdíjpénztárhoz, ezeken a területeken több mint öt százalékkal nőtt az újonnan belépők száma.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.