Kétmilliárd forintos támogatással újul meg a szalézi rend óbudai központja

Magyarországon természetes szövetségesként tekintünk az egyházakra, amelyek jelentős szerepet vállalnak hazánk szellemi és lelki megújulásában – hangsúlyozta Varga Mihály a Magyar Szalézi Tartomány óbudai központjában, ahol két épület alapkövét helyezte el Andrásfalvy János jelenlegi és Ábrahám Béla korábbi tartományfőnökkel. A pénzügyminiszter, Óbuda országgyűlési képviselője kiemelte: az új rendház és oratórium a magyar kormány 2,2 milliárd forintos támogatásából valósul meg – közölte a Pénzügyminisztérium.

Magyar Nemzet
2020. 02. 10. 16:42
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány kiemelt feladatának tartja az egyházak támogatását annak érdekében, hogy közfeladataikat és közösségépítő szolgálatukat minél jobb feltételek között láthassák el – emelte ki Varga Mihály.

Az elért eredményekről szólva a miniszter elmondta: 2010 óta megduplázódott, 220 ezerre nőtt az egyházi óvodákban, általános és középiskolában tanulók száma. Az elmúlt tíz évben a magyar kormány támogatásával közel 3000 templom újult meg, illetve 120 új épült nemcsak Magyarországon, hanem a Kárpát-medence magyarlakta területein is.

A tárcavezető kitért arra is, hogy a szalézi a katolikus egyház egyik legnépszerűbb szerzetes közössége, a hátrányos helyzetű gyermekekért végzett tevékenységük különösen fontos. Varga Mihály emlékeztetett: a kormány 2018-ban a hátrányos helyzetű fiatalok támogatása érdekében szakképzési együttműködési megállapodást kötött a Szalézi Intézmény Fenntartóval. Mint mondta: nem nélkülözhető az a közösségi élet sem, amely a rendházak sajátja, mert a fiatalok értékesen tölthetik szabadidejüket, barátságokat köthetnek, és megerősödhetnek a keresztény hitben.

A kormány ezért örömmel támogatta a mostani beruházást, annak reményében, hogy az új rendház és közösségi terem hozzájárul a helyi társadalom erősítéséhez, Óbuda egész közösségének javát szolgálva – tette hozzá a politikus.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.