145 millió euró árvízvédelemre és vízgazdálkodásra

Több mint 145 millió euró projekttámogatást kap Magyarország a Kohéziós Alapból árvízvédelemre és a vízgazdálkodás fejlesztésére.

Forrás: MTI2020. 03. 17. 20:06
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A beruházási csomagot kedden jelentette be az Európai Bizottság szóvivője Brüsszelben. A finanszírozás egyik része, több mint 49 millió euró a Tisza-völgyi árvízbiztonságot hivatott fejleszteni, további 96 millió pedig a fenntartható vízgazdálkodást.

Az Európai Bizottság kedden Magyarország mellett további 6 uniós tagállam – Horvátország, Csehország, Lengyelország, Portugália, Románia és Spanyolország – részére hagyott jóvá összesen több mint 1,4 milliárd eurós támogatást.

A támogatott projektek, amelyek összhangban állnak a Zöld megállapodás célkitűzéseivel, számos olyan kulcsfontosságú területet fednek le, mint a környezetvédelem, a közlekedés és az energiagazdálkodás.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.