– Nem kell vészforgatókönyv, elég, ha nyomatékosan felhívjuk a konyhai dolgozók, felszolgálók figyelmét az élelmiszer-biztonsági szabályok szigorú betartására, a vendégekét pedig a kézfertőtlenítők használatára – közölte megkeresésünkre Vágó Péter, a Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekvédelmi Szövetségének (Kisosz) Veszprém megyei elnöke. Arra voltunk kíváncsiak, hogyan kezelik a mostani helyzetet a legforgalmasabb turisztikai régióban a vendéglátóhelyek, amelyek az eddigi hírek szerint joggal aggódhatnak az idei szezonért, mivel már belföldön is egyre többen lépnek vissza utazási terveiktől. A szakember elmondta, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ iránymutatása alapján felkészültek a helyi vendéglátósok, akik külön intézkedéseket is bevezettek az áprilisi húsvéti ünnepekkel már beinduló balatoni szezon védelmében, amelyre ugyanúgy készülnek, mint korábban.

Jó hír a vállalkozásoknak, olcsóbbak a hitelek, Európa legjobbja lett a Liszt Ferenc repülőtér
Heti gazdasági összefoglaló.