időjárás 7°C Barbara , Borbála 2022. december 4.
logo

Felfokozott hétvége jön a kereskedelemben

Thurzó Katalin
2020.03.12. 11:33
Felfokozott hétvége jön a kereskedelemben

Egy ilyen horderejű bejelentés, mint a tegnapi, jobban megmozgathatja a vásárlókat, mint az elmúlt napok történései, de még kevés idő telt el, hogy összegezni tudjuk a fogyasztás változásait. A forgalom nagyobb lett a boltokban azzal, hogy új szintre lépett a járvány elleni védekezés – mondta a Magyar Nemzetnek Vámos György.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára az országos veszélyhelyzet bejelentése után azt jelezte, hogy újra megélénkült a lakosság vásárlási kedve, de nincs fékeveszett felhalmozás a boltokban, ugyanakkor az előttünk álló napok mozgalmasabban telhetnek a láncoknál. Szerdán az esti időszakban több helyütt akadt, ahol a vevők tartós alapélelmiszerekből ismét nagyobb mennyiségeket tettek a kosarakba, illetve egyre sűrűbben látni szájmaszkban vásárló magyarokat is a boltokban, ezzel együtt számszerűsíteni egyelőre képtelenség a forgalom változásait.

– Továbbra is alapvető kérdés a boltokból elfogyott árucikkek mielőbbi pótlása – jegyezte meg a főtitkár, utalva rá, hogy a kereskedők változatlanul arra törekednek, hogy a polcokat mihamarabb vissza lehessen tölteni a keresett termékekkel.

Fotó: Bach Máté

Vámos György megemlítette, hogy a kormány bejelentése alapján a plázák, bevásárlóközpontok nem esnek korlátozás alá, mivel azok elérése az emberek alapvető beszerzéseihez szükséges, hiá­ba fordulnak meg nagy tömegek ezekben az üzletközpontokban. Szavai szerint ez helyes döntés, amivel a lakosság folyamatos áruellátása biztosítva van. A termelői piacokra ugyancsak nem vonatkozik korlátozás, mivel azok állandó jelleggel értékesítési tevékenységre adnak lehetőséget.

– A tegnapi bejelentés semmilyen kiskereskedelmi egységet nem érint, az élelmiszerek, a fogyasztási cikkek továbbra is akadálytalanul elérhetők a lakosság számára valamennyi üzletben – húzta alá a szakszövetség főtitkára. Mint mondta, a kereskedők továbbra is kiemelt jelentőséget tulajdonítanak a kormányzattal való együttműködésnek, hiszen például a kamionstop múlt hét végi feloldása, illetve a hosszabbítás lehetősége valódi, nagy segítséget jelent az ellátásban részt vevő cégeknek.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.