időjárás -3°C Gerda , Martina 2023. január 30.
logo

Vállalkozási ismeretek az előtérben

Horváth Éva
2020.03.03. 09:09

Elkezdődött tegnap a 207 ezer diákot megszólító Pénz7 tematikus programsorozat, ezen a héten mintegy kilencszáz önkéntes oktat pénzügyi és vállalkozói ismereteket általános és középiskolákban. A program idén is kapcsolódik a Global Money Week eseménysorozatokhoz. A kezdeményezésnek aktualitást ad, hogy az Európai Unió 2021 és 2027 közötti költségvetési ciklusában a jelenlegi hatvan százalékról várhatóan 75 százalékra nőnek a célzottan vállalkozásfejlesztésre felhasználható támogatások. Vagyis az immár hatodik alkalommal megrendezett Pénz7 program tanóráin és rendezvényein részt vevő 13–18 éves korosztály a jövőben akár mint gyakorló vállalkozó részesülhet majd ezekből a forrásokból.

A Pénz7 együttműködő szakmai partnerei − az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Pénzügyminisztérium, a Magyar Bankszövetség, a Pénziránytű Alapítvány, valamint a Junior Achievement Magyarország Alapítvány – kiemelten fontosnak tartják a jövő nemzedék pénzügyi nevelését, a mindennapokban előforduló pénzügyi helyzetek tudatos kezelését. A programhéten a digitális biztonság és a biztosítások is fókuszba kerülnek, illetve a diákok vállalkozói kompetenciáit is fejlesztik.

Tegnap az innovációs tárca gazdaságstratégiáért és -szabályozásért felelős államtitkára tartott vállalkozói ismeretek órát a budapesti XIII. kerületi Herman Ottó Általános Iskolában. György László kiemelte: szeretnék, ha minél több vállalkozó lenne Magyarországon.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.