Folyamatos az áruforgalom az agráriumban

Az országszerte 13 raktárteleppel és mintegy 200 ezer tonna tárolókapacitással rendelkező mezőgazdasági raktározó cég vezérigazgatója jó híreket közölt.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 04. 02. 13:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A járványügyi helyzet és az ahhoz kapcsolódó intézkedések ellenére is folyamatos az áruforgalom a gabonapiacon. Halmos Gábor, a Concordia Közraktár Zrt. vezérigazgatója szerint a gabona és más szemes termények szállítása, ki- és betárolása is a megszokottak szerint zajlik. – A vasúti forgalomban egyáltalán nem érezni a változást. Mára a A közúti áruszállítás is helyreállt, legfeljebb 1-2 órás késések fordulnak elő, ami jelentős javulás a közelmúlthoz képest – tájékoztatott a szakember.

Az élelmiszer-kiskereskedelemben tapasztalt keresletnövekedés az alapanyagként szolgáló gabonák piacán, legalábbis a raktározás területén nem tapasztalható. A vezérigazgató szerint egyértelmű trendről, szokatlan jelenségről nem tudunk beszámolni. A legtöbb termelő és kereskedő pillanatnyilag kivár, a forgalom élénkülésnek egyelőre nincs jele a hazai gabonapiacon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.