Ismét várja a vendégeket a hévízi Tófürdő szabadtéri részlege

Nem késlekedtek a nyitással a nyugat-balatoni gyógyfürdők.

2020. 05. 11. 9:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem késlekedtek a nyitással a nyugat-balatoni gyógyfürdők: a kehidakustányi a múlt péntek, a hévízi Tófürdő szabadtéri részlege pedig szombat óta várja a vendégeket. A kehidai fürdő május 17-ig 50 százalékos jegykedvezményt ad, a hévízi turisztikai szakemberek viszont úgy döntöttek: nem indokolt árcsökkentéssel reagálni a jelenlegi helyzetre, hiszen a fürdőzésre készülődőket elsősorban a biztonság és a minőség megőrzésével lehet meggyőzni, míg az olcsóbb belépők eredményeként éppen ez a két feltétel szenved hiányt. – Azzal is számolni kell az esetleges jegyár-kedvezményekről történő döntésnél, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség Covid-19 kézikönyvében előírt, és a fürdők büdzséjét is megterhelő plusz költségek (a gyakori takarításhoz szükséges személyzet, eszközök, fertőtlenítőszerek beszerzésére) a fenntartók részéről jelentős kiadást igényel – mondta el a Magyar Nemzetnek a 260 magánszálláshelyet, panziót, vendégházat, apartmant összefogó Hévízi Magánszállásadók Egyesületének elnöke. Lajkó Ferenc szerint a privát szállásadók két hét múlva, a Tófürdő egészének megnyitása után nyithatják meg a vendégek számára a helyi szállodákat, vagyis azok többsége pünkösdkor nyit.

A belföldi fürdőzők nagy számú elmaradásától nem kell tartani a turisztikai szakember szerint, a külföldi vendégek többsége viszont várhatóan lemondja vagy jó esetben jövőre halasztja a hévízi gyógyüdülést. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park és a Veszprémi Állatkert sem temeti a szezont, ismét látogatható a Salföldi major, a Kápolnapusztai Bivalyrezervátum, a Hegyestű Geológiai Bemutatóhely, a kis-balatoni Fekete István-emlékhely (benne a Matula-tanya), és egymástól kellő távolságra, arcmaszkkal a veszprémi vadasparkot is felkereshetik a kirándulók. A legnagyobb hazai üdülőkörzet turizmusának jövőjét tervező, illetve áttervező szakemberek többsége úgy látja, hogy a nehézségek ellenére sincs ok kételkedni a napfényipar megmenthetőségében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.