Magyarország rendkívüli segítséget kér Brüsszeltől

Uniós támogatási intézkedések bevezetését kértük a baromfi-, a sertés- és tejágazatban.

Magyar Nemzet
2020. 05. 15. 7:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyaroszág Brüsszeltől rendkívüli uniós támogatási intézkedések bevezetését kérte a baromfi-, a sertés- és tejágazatban, mivel az eddigi döntések nem bizonyultak elegendőnek. Hazánk azt szeretné, ha az érintett ágazatokban is támogatná az EU a magántárolást – közölte tegnap az Agrárminisztérium.

Feldman Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár arra figyelmeztetett, a bizottság által korábban javasolt sajt- és soványtejpor-magántárolási támogatás nem oldja meg a magyar tejtermelők problémáit, ezért Magyarország az UHT tejre is kérte a támogatás kiterjesztését.

A sertéságazatban a koronavírus és az afrikai sertéspestis miatt exportcsökkenés, a baromfiágazatban pedig az unión kívüli országokból érkező import növekedése indokolja a magántárolási támogatás bevezetését, amely jelenleg az egyik leghatékonyabb eszköz a terméktöbblet kezelésére.

A tagállamok képviselőinek többsége egyetértett abban, hogy a rendelkezésre álló támogatásokat friss uniós forrásokkal kell kiegészíteni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.