időjárás -1°C Aranka 2023. február 8.
logo

67 strand újul meg 2,7 milliárd forint értékben az idén a Balatonnál

Forrás: MTI
2020.06.12. 14:37

Az idén 2,7 milliárd forint értékben 67 strand újul meg a Balatonnál – mondta a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgató-helyettese pénteken Zánkán a községi strand fejlesztéseinek átadásán.

Könnyid László kiemelte: az elmúlt években – az ideit is beleértve – több mint tízmilliárd forintot fordítottak a strandok fejlesztésére, bővítésére, rehabilitációjára.

Két évvel ezelőtt a Balatonon harminc település 55 fizetős strandja több mint kétmilliárd forintot kapott, tavaly 43 évtizedek óta elhanyagolt szabadstrand újult meg több mint 4,4 milliárd forintból, emellett a Tisza-tónál és a Dunakanyarban is történtek fejlesztések.

Hangsúlyozta: idén kilencven strandon – köztük 67 balatoni fürdőhelyen – hárommilliárd forintot meghaladó értékben fejlesztenek, a programba a Balaton mellett a Tisza és a Velencei-tó is bekapcsolódik.

Filep Miklós, Zánka független polgármestere közölte: a községi strandon negyvenmillió forint támogatással, 8,6 millió forintos önkormányzati önrész biztosítása mellett, 48,6 millió forint értékben történtek fejlesztések.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.