Ezüst szalag: nem vette el a vitorlázók kedvét a járvány

Több mint 180 árbócos vágott neki szombat délután az idei vitorlásverseny-szezon első erőpróbájának.

2020. 06. 07. 18:43
null
Forrás: hajozas.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint 180 árbócos vágott neki meglehetősen gyenge szélben szombat délután az idei vitorlásverseny-szezon első erőpróbájának, a Balatonföldvár–Balatongyörök–Balatonföldvár vízi út leküzdésének. A Balatonföldvári Spartacus Vitorlásegylet (BSV) által kiírt Ezüst szalag versenyre nevezettek száma minden várakozást felülmúlt, a múlt évi negyvennel szemben ezúttal 118 nagyhajó kísérelte meg a nyolcvan kilométeres táv éjszakai teljesítését.

Kiéhezett vitorlázók várják a versenyt – mondta május végén lapunknak Majtényi Szabolcs, a BSV ügyvezetője. A Magyar Vitorlásszövetség elnöke, Kollár Lajos pedig most úgy fogalmazott: ez a verseny is igazolta, hogy a Covid–19-járvány nem vette el, hanem inkább növelte a vitorlázás iránti kedvet. Nemcsak a versenysport, hanem a víziélmény-turizmus jövője szempontjából is biztató, hogy az elmúlt években két és félszeresére nőtt a vitorlásiskolákban tanuló fiatalok száma tette hozzá a sportvezető. Mint ismert, a koronavírus-járvány a vitorlásversenyek naptárát is átírta, ám a Balatonfüredről induló június 27-i Fehér szalag után kivéve a július végi Kék szalagot – már minden verseny a helyére kerül közölte Kollár Lajos.

A tíz és fél órás Balatonföldvár–Balatongyörök–Balatonföldvár-verseny győztesének járó örökös vándordíjat,egy ezüsttálcát ezúttal az IRF Ventilo28-as katamarán kormányosa, Diószegi András és legénysége, Székely András, Hunfalvy Csaba és Antal Gábor vitte haza a vitorlássport dél-balatoni fővárosából.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.