időjárás 18°C Jusztina 2023. szeptember 26.
logo

Startupversenyen dől el húszmillió sorsa

Thurzó Katalin
2020.06.03. 17:31

Második alkalommal rendezték meg a Startup Campus, a győri Széchenyi István Egyetem, a Quantum Leap és az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures közös egyetemi inkubációs programját, az UNI Győr Startup Programot, mely a járványügyi helyzet miatt az eddiginél jóval szélesebb körben, vagyis nem csak egyetemisták és a győri térség tehetségei közül, hanem az ország bármely tájáról fogadta az innovátorok jelentkezését. Június 4-én, csütörtökön virtuális Demo Day zárja a versenyt, ahol kiderül, hogy a képzés három legígéretesebb csapata közül kik szerezhetik meg a húszmillió forintos kezdőbefektetést.

A hathetes online vállalkozásfejlesztési képzésen tíz csapat vett részt, melyek elsajátították egy sikeres startup elindításához szükséges üzleti alapismereteket, és egyéni mentorálással fejlesztették ötleteiket. A döntőbe jutó három csapat mindegyike hardverfejlesztéseket mutat be, ahol krónikus sebek helyes dokumentálásáról is szó lesz, halastavakban bekövetkező halpusztulásról és az okoseszközökbe szánt mérőműszerről is. Az eseményt online követhetik az érdeklődők, akik szavazással dönthetnek arról is, ki kapja a Millenáris Park által felajánlott közönségdíjat – hívták fel a figyelmet a szervezők.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.