Már gyűlnek az idei búzaadományok

A szervezők minden Kárpát-medencei gazda jótékonyságára számítanak, a búzát húsz malomban őrlik majd meg.

2020. 07. 09. 16:11
null
A kenyér a nemzeti összetartozást szimbolizálja Fotó: Máthé Zoltán Forrás: MTI/Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ebben az évben sem marad el a gazdák összefogása, az idén tízéves Magyarok kenyere programban ezúttal 89 ponton gyűjtik a búzaadományokat, melyet húsz malomban őrölnek majd meg – közölték a szervezők. A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) kezdeményezése a magyar gazdatársadalom önzetlen, segítő szándékú összefogása. A program keretében Magyarország területéről és a Kárpát-medence magyarlakta régióiból ajánlanak fel búzát határon inneni és túli, magyar gyermekeket segítő szervezetek számára. A szervezők ebben az évben, a koronavírus okozta helyzetben a búzafelajánlás mellett kiemelten számítanak a Magyarok Kenyere Alapítványhoz érkező pénzadományokra is.

A tavalyi esztendő minden eddiginél sikeresebb volt a program történetében: közel 5700 magyarországi és határon túli magyar gazda vett részt az adományozásban, mintegy nyolcszáz tonna búzát adva össze a hazai és határon túli gyermekeknek, rászorulóknak. Idén a búzaadományokat – 2020. július 1-jétől augusztus 20-ig – 89 gyűjtőponton adhatják le a gazdák, emellett pénzadományok felajánlására is van lehetőség. A Kárpát-medencei Búzaösszeöntés ünnepét július 31-én tartják a szarvasi szárazmalomban. A Magyarok Kenyere Alapítványnak egyik fontos célkitűzése, hogy a Kárpát-medencei magyarok mellett a nyugati, tengerentúli diaszpóra magyarságát is bevonja az adományozásba.

Tavaly, első alkalommal a szórványmagyarságba, New York, Calgary, Cork és Bécs magyar közösségébe is eljutott a Magyarok kenyerének jelképes lisztadománya.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.