A vidéki fürdővárosok lehetnek az ősz nyertesei

Már a nyáron is inkább belföldi vendégek töltötték meg a fürdővárosok szálláshelyeit a Covid–19 évében.

2020. 09. 25. 19:21
null
Nyíregyháza, 2014. december 27. Fürdõzõk papucsai az év utolsó napjaiban teltházzal mûködõ Aquarius Élményfürdõben Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdõn 2014. december 27-én. A szállodaszövetség szerint évrõl évre egyre többen töltik az ünnepeket hazai wellness szállodákban. MTI Fotó: Balázs Attila Fotó: Balázs Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy szeptember eleji felmérés szerint a megkérdezettek 43 százaléka tervez több napos őszi utazást belföldre, ami a múlt év hasonló időszakához képest 16,5 százalékos emelkedést jelent az utazási kedv tekintetében. A fizetett szabadságok felhasználására vonatkozó válaszok azt mutatják, hogy az utazni szándékozók 27 százaléka 6–10, 17 százaléka 11–15, 10 százaléka pedig 16 vagy több utazásra is felhasználható nappal rendelkezik erre az évre – mutat rá a Szállás.hu.

Nyáron is már inkább a magyar vendégek töltötték meg a fürdőt, és az ősszel is belföldi rohamra számíthat Hévíz Fotó: Éberling András

A legkeresettebb desztinációk nem meglepő sorrendben az ősszel is a vidéki fürdőhelyek: így Gyula, Hajdúszoboszló, Zalakaros, Eger és Hévíz, de ezek mellett sokan terveznek utazást Siófokra, Egerszalókra, Visegrádra, Nyíregyházára és Miskolctapolcára is.

A szállásközvetítő oldal összegzése szerint a Covid–19 évében a kétszeresére nőtt Szép-kártya keretösszeg is motiválja az őszi utazásokat. – Augusztusban mintegy 36,7 milliárd forint összegben fizettek a vendégek a pihenőkártyával, ami a júliusi számokat 1, a tavalyi augusztusi költést pedig 11 milliárddal lépte túl – idézi a portál.

A déli part volt a nyerő a nyáron

Egy másik elemzés szerint pedig a látogatók számát tekintve az északi és a déli part versenyét harminc százalékkal a déli part nyerte az idei főszezonban, a leglátogatottabb desztinációk sorrendben Siófok, Balatonfüred, Keszthely és Balatonlelle volt. A legtöbb csak egy napra érkező látogatót Tihany vonzotta – írja a LochSight szolgáltatás piacelemzésére hivatkozva a Világgazdaság. – Nem meglepő módon a szombat és a vasárnap voltak a tó legmozgalmasabb napjai, ugyanakkor figyelemkeltő, hogy a leggyengébbnek számító keddek és a legerősebb szombatok között is csak 36 százalékos volt a különbség. A fővárostól távolabbi településeket inkább a hosszabb hétvégeken látogatták, míg Zamárdi és Siófok esetében a látogatók száma hétvégeken másfélszeresére nőtt.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.