Megjelent a Vállalati fehér könyv

Az őszi–téli időszakban a cégek biztonságos működéséhez ad gyakorlati tanácsokat az új, online elérhető kiadvány, a Vállalati fehér könyv, amelynek célja, hogy segítse a magyarországi vállalkozásokat a koronavírus-járvány terjedésének megelőzésében – hívta fel a figyelmet az Innovációs és Technológiai Minisztérium. Kiemelték: az összeállítás hasznos útmutató a kockázatok csökkentéséhez, amihez tudományos-szakmai megalapozottsággal, nemzetközi esettanulmányokat ismertetve fogalmaznak meg gyakorlatias védekezési, munkaszervezési javaslatokat.

Magyar Nemzet
2020. 09. 04. 13:32
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Vállalati fehér könyv a tárca járványmatematikai modellező és epidemiológiai projektjében készült, és arra alapoz, hogy a számítások alapján elkerülhető lehet a nagyobb járvány, ha megfelelő óvintézkedésekkel a fertőzések átvitelének legalább a felét sikerül megakadályozni – mondta György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár. Hangsúlyozta, hogy a kormány legfontosabb célkitűzése a magyarok egészségének megóvása, amely elengedhetetlen a gazdaság működéséhez is.

A fehér könyv egyebek mellett a felkészülést és tervezést koordináló eseti munkacsoport megalakítását, vállalati pandémiás terv elkészítését javasolja a cégeknek. Emellett ellenőrzési listákkal vezet végig a terv elkészítésének lépésein, nemzetközi példákon keresztül mutatja be a járvány terjedését és a kockázatok mérséklésének bevált módjait. A 41 oldalas útmutató elérhető a Kormány.hu, valamint a Vali.ifka.hu weboldalon is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.