Megnyerték a járvány elleni harcot a balatoni vendéglátósok

Megnyerték a koronavírus-járvány elleni harcot a vendéglősök, kereskedők a Balaton mindkét partján.

2020. 09. 03. 14:21
null
A Balaton mindkét partján sikerült kordában tartaniuk a vírust a vendéglátósoknak Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szigorítaná a Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekvédelmi Szövetsége (Kisosz) a koronavírus elleni védekezést. Kertész Rezső, a Kisosz somogyi elnöke ezért a hét elején ismételten felhívta a dél-balatoni vendéglők, büfék, bisztrók, élelmiszer- és divatáruboltok vezetőinek figyelmét a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNI) által előírt kötelezettségek, illetve ajánlások betartására.

A Balaton mindkét partján sikerült kordában tartaniuk a vírust a vendéglátósoknak
Fotó: Bach Máté

– Javasoltuk, hogy legyen kézfertőtlenítő a bolt bejáratánál, az üzlet személyzete ügyeljen az asztalok elhelyezésére, egy időben ne legyen a megengedhetőnél több vásárló a boltban és legyen szájmaszk az üzlet bejáratánál azok számára, akiknél nincs. Úgy gondoltuk, a vendéglők akár ajándékként is adhatnák a védekezés legfontosabb kellékét, amely nagy tételben már olcsóbban beszerezhető – vélekedett a Magyar Nemzet megkeresésére Kertész Rezső. Szerinte a vendéglátóknak elemi érdekük, hogy az üzleten belül is sikerüljön féken tartani a koronavírus terjedését, mert

ha bekövetkezne egy súlyos járványhelyzet, akkor az maga után vonná az éttermek, bisztrók, élelmiszer- és divatáruboltok egész sorának a bezárását, vállalkozásokat és munkahelyeket tenne tönkre.

Kertész Rezső biztos benne, hogy a 230 dél-balatoni üzlettulajdonoshoz eljuttatott figyelemfelhívó levél a járvány elleni védekezés újragondolására, szigorítására készteti a Kisosz védernyője alá tartozó kisvállalkozásokat.

– Fegyelmezett volt a nyári szezon, amelyet a vírus elleni védekezésben meg kellett tenni, azt a vendéglátószakma a tó északi partján is megtette – mondta a Magyar Nemzetnek Vágó Péter, a Kisosz Veszprém megyei elnöke. Kiemelte, nem tartotta indokoltnak, hogy a vírus elleni védekezéssel kapcsolatban külön figyelmeztessék az észak-balatoni vendéglátósokat, mivel az operatív törzs és az NNI által előírtakat eddig is betartották, és remélhetőleg a jövőben is betartják. Vágó Péter nyomatékosította,

a turisztikai célpontok a járvány elleni harcot megnyerték.

De lesz még néhány nyárias hétvége, amely a vendéglátásban dolgozóktól továbbra is megköveteli a járvány elleni védekezés szigorú előírásának betartását – tette hozzá a Kisosz Veszprém megyei elnöke.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.