Részvényadásvételi szerződést kötött a 4iG és az INNObyte

Végleges részvényadásvételi szerződést kötött a 4iG Nyrt. az INNObyte Zrt. többségi részesedésének megszerzésére – tette közzé az informatikai nagyvállalat a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT). A 4iG, a társaság szeptemberi előzetes bejelentésnek megfelelően hetvenszázalékos irányító tulajdont szerez az INNObyte Zrt.-ben. A tranzakció a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenyfelügyeleti engedélyezését követően zárulhat.

Forrás: wisegroup.hu, 4ig.hu2020. 10. 14. 11:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 4iG Nyrt. által kiadott közlemény felidézi: szeptember 24-én jelentették be azt, hogy a társaság kötelező vételi ajánlatot tett az INNObyte Zrt. és leányvállalata, az Innoware Kft. többségi, irányító tulajdonának megszerzésére. A társaság műszaki, pénzügyi és jogi átvilágítását követően a 4iG Nyrt. és az INNObyte tulajdonosai a mai napon végleges részvényadásvételi szerződést kötöttek. A megállapodás hatályba lépésének feltétele a GVH október végéig várható jóváhagyása, illetve a tranzakció pénzügyi teljesítése.

Az akvizícióval a 4iG Nyrt. célja fejlesztési erőforrásainak és kompetenciáinak szinergikus bővítése. Az INNObyte többségi tulajdonának megszerzése hozzájárulhat, hogy a tőkepiaci társaság a fintech, az Ipar 4.0, a mesterséges intelligencia fejlesztése és a blockchain területeken tovább erősítse piaci jelenlétét – olvasható a részvénytársaság tájékoztatójában.

Az INNObyte Zrt.

A 2014-ben budapesti és pécsi székhellyel alapított INNObyte Informatikai Zrt., valamint leányvállalata, az Innoware Kft. közvetlen és közvetett módon közel kétszáz főt foglalkoztató innovatív szoftverfejlesztő vállalatcsoport. Az Innobyte az üzleti intelligencia, a tesztautomatizáció, mesterséges intelligencia fejlesztése, az adatbázis-megoldások specialistája. A cégcsoport megrendelései elsősorban a telekommunikáció, az autóipar, az egészségügy, az agrárinformatika, a közigazgatás, a pénzügyi és a banki informatika szegmenseiből, valamint az egyházi digitalizáció területéről származnak. Az Innobyte-csoport társaságainak tavalyi évi együttes árbevétele meghaladta a 3,3 milliárd forintot, a csoport EBITDA-ja pedig kevéssel több mint 447 millió forint volt. Az Innobyte kis- és nagyvállalati ügyfelei között az egyik legfontosabb partner a TSystems Magyarország Zrt.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.