A befektetési alapok vagyona újra a régi

Visszatért a járvány előtti szintre az alapokban kezelt pénzösszeg, ismét bíznak a jövőben a befektetők.

Magyar Nemzet
2020. 11. 16. 17:21
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Októberben 0,8 százalékkal, 52 milliárd forinttal nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon, a hónap végén a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetségének (BAMOSZ) tagjai összesen 6485 milliárd forintot kezeltek, amivel elérték a februári, azaz a vírus előtti szintet – közölte a szervezet hétfőn a távirati irodával.

Az ingatlanalapokba 21,6 milliárd forint tőke áramlott be, amely a legmagasabb érték a kategóriák között. A nettó eszközérték 1,9 százalékkal 1605,5 milliárd forintra nőtt. A kötvényalapokba 16,5 milliárd forintnyi tőke érezett, amely a második legmagasabb érték. A tőkeáramlásoknak és a hozamoknak köszönhetően a kötvényalapok vagyona 1,7 százalékkal 1461,6 milliárd forintra növekedett. A részvényalapoknál tízmilliárd forintos tőkebeáramlás zajlott, viszont a vagyon egy százalékkal 474,8 milliárd forintra visszaesett.

A vegyes alapokba 4,6 milliárd forint friss tőke folyt be. A hozamok ezúttal nem alakultak kedvezően, így a kategória vagyona összességében 0,2 százalékkal 1238,1 milliárd forintra nőtt októberben. A tőkevédett alapoknál októberben nem volt tőkemozgás. A pénzpiaci alapokból 1,8 milliárdnyi tőke áramlott ki, és a vagyon mértéke 2,9 százalékkal 55,7 milliárd forintra csökkent.

Az árupiaci alapokat az év tizedik hónapjában 0,7 milliárd forint tőke hagyta el, míg az elsősorban intézményi befektetők vagyonát kezelő zárt körű alapok esetében 2,4 milliárd forint tőkekivonás következett be.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.