Már 236 ezer babakötvény van, érdemes az év vége előtt utalni

A családtagok és az állam befizetéseivel 107 milliárd forintnál is nagyobb összeg kamatozik a gyermekeknek.

Magyar Nemzet
2020. 12. 13. 8:18
null
A 42 500 forintos életkezdési támogatás minden 2005 . december 31. után született babának jár Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már 236 ezer gyermeknek van babakötvénye, ami az egyik legjobb magyar befektetés. Az évente a befizetések után járó tízszázalékos, maximum hatezer forint éves állami támogatáshoz a befizetésnek december 31-ig meg kell érkeznie a babakötvényhez tartozó Start számlára – hívta fel a figyelmet Tállai András az MTI-nek nyilatkozva. A Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára elmondta:

a családtagok és az állam befizetései révén 107 milliárd forintnál is nagyobb összeg kamatozik már a gyermekeknek babakötvényben, ami 25 százalékot meghaladó növekedés a tavaly év végi mintegy 80 milliárd forintos állományhoz képest.

– A babakötvény páratlan lehetőséget biztosít a gyermekeik pénzügyi jövőjéről gondoskodni kívánó szülőknek, családtagoknak – hangsúlyozta az államtitkár. – Az éves befizetés után járó állami támogatás mellett, a kötvény kiemelkedően magas hozamot biztosít, kamata az előző évi infláció plusz három százalék, az idén 6,4 százalék – húzta alá Tállai András. – A babakötvényhez szükséges számlanyitás egyre egyszerűbb, már online, ügyfélkapun keresztül is megtehetik a szülők vagy a hozzátartozók. Idén már minden negyedik számlanyitás online történt – mondta. – A digitális ügyintézés gyors, kényelmes és egészségvédelmi szempontból is biztonságos, érdemes kihasználni az online számlanyitás előnyeit – jelezte az államtitkár. A babakötvény mellett érvelve hozzátette: a családtagok havi ötezer forintos befizetése esetén egy idei születésű gyermek a kötvényből több mint 2,2 millió forintot kaphat a 18. születésnapját követően.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.