Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón

Egész évben működő multifunkciós rendezvényközpontot hoznak létre a fürdővárosban.

Magyar Nemzet
2020. 12. 09. 15:40
null
Hajdúszoboszló, 2019. január 3. Az év végi ünnepnapokon, adventkor, karácsonykor, szilveszterkor, újévkor telt házzal üzemelt a Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt. Aqua-Palace Élményfürdője. Az új év első napjaiban is tart a téli strandszezon, a 13 medencét napi 1400 - 1600 főként orosz, ukrán, lengyel, román és magyar vendég keresi fel. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt. Fotó: MTI/Oláh Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyolcmilliárd forintos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón, a beruházás előkészítésére 400 millió forintot biztosít a kormány – jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára online sajtótájékoztatón szerdán. Bodó Sándor azt mondta, olyan multifunkciós rendezvényközpontot hoznak létre a fürdővárosban, amely nemcsak a nyári turisztikai szezonban, hanem egész évben otthona lehet a különféle kulturális, szabadidős és sportrendezvényeknek.

Czeglédi Gyula (független), Hajdúszoboszló polgármestere hozzátette: a kétezer ember befogadására tervezett beruházás előzetes építészeti ötletpályázatára 27 pályamunka érkezett, ebből 11-et díjaztak.

A beruházás helyszínét hamarosan kijelölik, a jövő év az engedélyes és a kiviteli tervek elkészítésével, illetve a közbeszerzéssel telik majd, de készül egy megvalósíthatósági tanulmány is, hogy önmagát fenntartó létesítmény épüljön – ismertette a polgármester, jelezve, hogy a beruházás alapkövét várhatóan 2022 elején helyezhetik el. Czeglédi Gyula jelezte:

Hajdúszoboszló Budapest és Hévíz után a harmadik legkeresettebb turisztikai célpont, amely az egészségturisztikában a legszélesebb kínálatot nyújtja. Több mint 16 ezer szálláshellyel rendelkeznek, többségük felújítása – a kormány, illetve a turisztikai ügynökség jelentős támogatásával – folyamatban van.

Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) turizmusstratégiai vezérigazgató-helyettese szerint a fejlesztéssel Hajdúszoboszló felkerül a konferencia- és a sportturizmus nemzetközi térképére is. Kiemelte: a turisták az idén nyáron 11,6 millió vendégéjszakát töltöttek Magyarországon, ami nagyon szép szám, és ebből kivette a részét Hajdúszoboszló is.

Magyarország kormánya odaáll a turizmus mellé ebben az időszakban is, ahogy tette ezt tavasszal – utalt Könnyid László arra, hogy az ágazatnak a munkahelyek védelmére az idén eddig több mint 700 milliárd forint támogatást biztosítottak.

Felidézte: a kormány nyáron 24 ezer magánszálláshely fejlesztéséről döntött 42 milliárd forint értékben, amelyből szobánként egymillió forintból újulhatnak meg a szálláshelyek. Könnyid László szerint 2021 tavaszára, amikor a turizmus újraindulását remélik, Hajdúszoboszlón is teljesen megújult kínálat áll a belföldi vendégek rendelkezésére. Átgondolt stratégia alapján folynak a belvárosi fejlesztések és a szállodafelújítások is, ezek eredményeként versenyképes marad a fürdőváros, amely a pandémia évében is jól teljesített: 227 ezer vendég járt a településen november végéig, csaknem 60 százalékuk a nyári hónapokban – ismertette a vezérigazgató-helyettes.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.