Küszöbön a téli sportszezon az ország sípályáin

Az eplényi aréna már kinyitott, Mátraszentistván keddtől fogadja a sízőket.

2021. 01. 11. 19:05
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szakadt a hó múlt pénteken reggel a Bakony hegyei közt fekvő Eplényben, és mivel a hét végén nappal is a mínuszban volt a hőmérő higanyszála, több pályát is megnyitott az Intersport Síaréna üzemeltetője. – Az ezeregyszáz kilométer hosszú A1-es és a 90 méter hosszú T1-es (tanuló) pálya már korábban is várta a téli sportok kedvelőit, természetesen a járványhelyzet miatt elrendelt előírások betartásának vállalásával mondta lapunknak Epele Bálint, a síarénát üzemeltető kft. ügyvezetője. A mátraszentistváni sípark ahol hazánkban az eplényivel egy időben elsőként kezdték meg a sípályák hóágyúzással történő kezelését január 12-én nyit. A hét végén minden hóágyút bevetettek, így minden rendben lesz a keddi kezdésrejelezte a Magyar Nemzetnek Erbeszkorn Tamás, a sípark szóvivője.

Eplényben és Mátraszentistvánon is kötelező maszk vagy símaszk és kesztyű viselése, a pályán és a pihenőhelyeken be kell tartani a védőtávolságot, a tanpályán az oktatókon és tanítványaikon kívül mások nem tartózkodhatnak, így természetesen a szülők sem olvasható a Magyar Síszövetség fenntartóknak szóló közleményében. Egyébként a szeszélyes időjárás, a lassan érkező nappali fagyok és a koronavírus-járvány miatti intézkedések – jelesül a síparadicsomoknál is érvényes „szállodazár” – miatt a hazai lesiklópályák kihasználtsága egyelőre változó. Hét közben kevés a látogató, szálláshely híján a legtöbben egy-egy napra utaznak a téli sportcentrumokba, a sízésre alkalmas hétvégeken viszont az üzemeltetőknek limitálniuk kell a felvonó- és pályahasználatot.

Akik tehetik – elsősorban a kisgyerekes szülők – ezekben a napokban a lakhelyük közelében lévő szánkópályák felé veszik az irányt. A budapestiek többsége a pilisi parkerdőt tűzi ki úti célul, de sokan vannak, akik Eger környékére, sőt attól távolabb, Mátraházára, Mátraszentimrére vagy Mátrafüredre indulnak egynapos szánkózásra.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.