Már villanyt is szerelnek az Audi robotjai Győrben

Fokozatosan átállítják az Audi győri üzemét az elektromos hajtástechnológia gyártására.

2021. 02. 16. 6:44
null
Még mindig jelentős a szektor hozzájárulása a GDP-hez Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elektromobilitás következő szintjére lépett tavaly év végén a tölthető, hibrid hajtásláncú Audi Q3 modellek gyártásával az Audi Hungaria. A járműgyártás rugalmasságának köszönhetően

a vállalat sikerrel integrálta a plug-in hibrid modellek gyártását a meglévő gyártási infrastruktúrába – közölte lapunkkal a társaság.

Új technológiákat tanulnak a robotok
Fotó: Kurucz Árpád

Ennek érdekében a gyártást új robotokkal, berendezésekkel és specifikus munkaállomásokkal egészítették ki, valamint egy különleges tűzoltóautót is üzembe helyeztek. – Az elektromobilitás előretörésével új kompetenciákat építettek fel. A munkatársak továbbképzésével felkészültek az elektromos hajtásláncú autók sorozatgyártására.

Különösen nagy hangsúlyt fektettek a Q3 városi terepjáró nagyfeszültségű technológiájának elsajátítására,

amelynek keretében 1500 munkatársat képeztek tovább – mondta Les Zoltán, az Audi Hungaria járműgyártásért felelős igazgatósági tagja.

A speciális képzés a járműszereldei alapoktatás részévé vált. Ezzel párhuzamosan a vállalatnál egy biztonsági koncepciót is bevezettek, melynek keretében a termelésben egy új kameraállomást állítottak be az alkatrészek, például a hibrid akkumulátorpakk beépítés előtti ellenőrzésére, valamint egy különleges, horgas emelődarus tűzoltósági gépjárművet is üzembe helyeztek.

Az elmúlt évben már összesen 24 000 mild-hibrid hajtásláncú Audi Q3, valamint 480 Q3 plug-in hibrid modell gördült le Győrben a gyártósorokról, fűzte hozzá Les Zoltán.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.